Spricka i Norge när Emil Iversen får köra i Lillehammer

Den norske ländskidåkaren Jan Thomas Jenssen förstår ingenting.

Varför får Emil Iversen köra helgens världscuptävling i fristil i Lillehammer?

– Gränsen måste dras någonstans, säger Jan Thomas Jenssen till VG.

Jan Thomas Jenssen, 26, har bara fått chansen i tio världscuptävlingar sedan sin debut på hemmaplan i Lillehammer 2017.

Men han hade hoppats på att få köra i just Lillehammer igen den här veckan.

Spricka i Norge

Jan Thomas Jenssen vill vara med i fristilsloppet som körs över tio kilometer på fredag men han blev inte uttagen. I stället får Emil Iversen köra – Iversen som slutade 35:a i fristilsloppet i Ruka i helgen och vägrade prata med media efteråt.

PLUS: Charles, 75: ”Folk blir chockade och vill veta hur jag gör”

– Det förstör motivationen och lusten för oss utanför landslaget, säger Jan Thomas Jenssen till VG.

Jenssen har inlett säsongen positivt och slutade bland annat fyra i en fristilstävling i den norska säsongspremiären i Beitostölen. Emil Iversen slutade på 14:e plats i samma tävling och Jenssen fick en chock när han såg Iversens namn bland de uttagna till fristilsloppet i Lillehammer.

– Vi andra slåss om den platsen och så ger de Emil Iversen chansen. Han som inte har åkt fort i fristil i år. Det är så frustrerande. De får inte skjuta sig själva i foten och gränsen måste dras någonstans, säger Jenssen.

PLUS: Idrottsvärldens 41 hetaste kärlekspar

Svarar efter ilskan

Norska skidförbundet har gått ut med att man prioriterar åkarna som tillhör landslagstruppen i tävlingarna som äger rum innan jul.

– Nu ska vi ha det första fristilsloppet med individuell start i världscupen. Det är det första loppet och det är inte så att de kommer prioriteras i all evighet, säger den norske distanstränaren Eirik Myhr Nossum till VG.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.