Maratonledaren kollapsade

Publicerad 2022-11-07

Daniel do Nascimento var på väg mot segern i New York City Marathon.

Daniel do Nascimento, 24, var på väg mot en säker seger i New York City Marathon.

Då kollapsade brasilianaren.

Följ ämnen
Friidrott

Det var under torsdagens maraton i New York City som Daniel do Nascimento, från Brasilien, var på väg mot en seger.

24-åringen hade lett loppet från start, men med mindre än en mil kvar till mållinjen föll han ihop och medicinsk personal kallades in. Enligt New York Post såg do Nascimento märkbart skakad ut, efter att han kollapsat.

PLUS: Charles, 75: ”Folk blir chockade och vill veta hur jag gör”

Några kilometer tidigare hade brassen gått på ett snabbt toabesök.

I stället kunde kenyanerna Sharon Lokedi och Evans Chebet gå förbi och vinna maratonloppet. Lokedi var den snabbaste kvinnan, med tiden 02:23.23 och Chebet var den snabbaste manliga löparen, med tiden 02:08.41.

Ovanligt varmt

Enligt rapporter i USA var det 23 grader varmt i samband med loppet, en ovanligt hög temperatur för att vara den här årstiden – och det varmaste loppet i New York sedan starten 1986. Som en följd av den höga luftfuktigheten valde arrangörerna att ordna extra vattenstopp, för att hjälpa löparna.

Daniel do Nascimento ligger utslagen.

Reed Fischer, som kom på 10:e plats, menar att vädret påverkade löparna.

– Det var en dag då man behövde springa smartare, snarare än hårdare. Man kände det efter några kilometer, att man svettades mer än vanligt. Så det tog på krafterna, säger han enligt New York Post.

Norska längdskidåkerskan deltog

Norska Dagbladet rapporterar att den förre detta längdskidåkerskan Marit Björgen deltog i maratonloppet. Enligt tidningen kom 42-åringen i mål med tiden 03:08.52.

Följ ämnen i artikeln