Calle Halfvarssons succé – på pallen i Beitostölen

BEITOSTÖLEN/STOCKHOLM. Han imponerade i kvart och semi.

Och Calle Halfvarsson fick sedan kliva upp på pallen.

Svensken blev trea i sprinttävlingen i Beitostölen.

Att dominanten Johannes Hösflot Kläbo saknades öppnade för de andra åkarna.

En viss Calle Halfvarsson utnyttjade läget.

Han åkte snabbt och taktiskt under dagen och i finalen höll han samma mått. 33-åringen blev till slut trea och fick kliva upp på prispallen. Svensken var stark i sista stigningen och slutade 0,51 sekunder efter vinnande Richard Jouve. Tvåa blev Simone Mocellini, 0,30 efter.

– Jag är nöjd med att jag får med mig en pallplats, men jag ville mer än så i dag. Det är speciella känslor. Jag hade velat kliva högst upp.

– Kroppen kändes bra och jag var pigg. Skidorna går bra också, det finns inget att klaga på. Jag hade önskat en bättre position i sista backen, där jag vet att jag är stark, men det blir lite strul där dessförinnan.

Golberg föll

Med ”strul” syftar Halfvarsson på norrmannen Pål Golberg, som trasslade till det för sig ungefär halvvägs in i loppet och föll. Han blev till slut fyra, 0,90 efter. Därmed en tung dag för Norge då ingen norsk var på pallen.

Halfvarsson, som var snabbast av alla i kvartsfinalen och tog sig vidare från semin som lucky loser, knep en pallplats i Ruka i jaktstarten för ett par veckor sedan men diskvalificerades.

– En skön revansch efter det. Jag skulle ju egentligen haft med mig två pallplatser.

Persson till semi

Edvin Anger och Oskar Svensson slogs ut i kvartsfinal. Anton Perssons resa tog slut i semifinal.

Persson stod över tävlingarna i Ruka på grund av en skada.

– Det har varit frustrerande sedan dess. Extremt mycket tid på gymmet, med cykel och Ski-Erg, säger Anton Persson.

– Skönt att få kvitton att jag fortfarande kan åka skidor, trots skadan. Jag känner väl kanske att det finns mer och ge. I semin har jag inte riktigt den sista kraften i benen.

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.