”En av de bästa Sverige har haft”

Vännen Frank Andersson: Väldigt ledsamt besked

1 av 2 | Foto: Jan Collsiöö/TT / TT NYHETSBYRÅN
1980-07-24 Den svenske brottaren Lars-Erik Skiöld (t. v.) får sin arm uppsträckt i luften av domaren i en segergest efter segern mot mongolen Buyandelgeriin Bold (t. h.) i en av sina brottningsmatcher mot OS-bronset i lättvikt 68 kg grekisk-romersk stil vid de olympiska sommarspelen i Moskva, Sovjetunionen, 24:e juli 1980. Skiöld vann matchen på fall.

avPatrik Brenning

SPORTBLADET

Svensk brottning har sorg.

OS-medaljören Lars-Erik Skiöld har gått bort, 65 år gammal.

– En av de bästa som Sverige någonsin haft, säger vännen och förre landslagskamraten Frank Andersson till Kvällsposten.

Lars-Erik Skiöld tog EM-guld 1976, VM-silver 1977 och OS-brons i Moskva 1980 i grekisk-romersk stil, 68 kg. Efter den aktiva karriären fortsatte brottarprofilen också inom sporten som mångårig tränare i flera skånska klubbar.

”Han var oslagbar”

– I förhållande till sin kunskap var han kanske lite underskattad. När han var på rätt humör så var han oslagbar, helt fantastisk. En av de bästa som Sverige någonsin haft, säger vännen och förre landslagskamraten Frank Andersson till Kvällsposten och fortsätter:

– Jag lärde mig mycket av honom och det tror jag att många andra också har gjort. Han hade kanske lite dåliga tävlingsnerver men han är verkligen en av de bästa brottare jag någonsin sett. En av världens bästa, alla kategorier.

”En rolig jäkel att resa med”

Kvällsposten skriver att Lars-Erik Skiöld gick bort efter en tids sjukdom. Han blev 65 år gammal.

– Han var en av mina bästa vänner i landslaget och en jäkla inspirationskälla eftersom han var så jäkla duktig. Det var en rolig jäkel att resa med och vara på läger med också. Det här är ett väldigt ledsamt besked, säger Frank Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brottning