Stjärnan: ”Jag tar på mig det här”

Foto: SEBASTIAN LINDBERG / BILDBYR N
Jämtlands Jabril Durham.
SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE. Jämtland var på väg mot ett av basketligans största skrällar men missade sista skottet.

Efter dramat tog stjärnan Jabril Durham på sig skulden.

– Jag är väldigt besviken på mig själv, säger han.

Jämtland pressade Södertälje Kings hela vägen och hade ledningen med 20 sekunder kvar av matchen. Då fick Toni Bizaca två straffkast och utjämnade matchen till 74-74.

Jämtland fick chansen att avgöra, men Jabril Durham, som storspelade senast, fick inte till avslutet och matchen gick till förlängning.

– Jag försökte bara att attackera hårt. Han (Thomas Massamba) pressade mig hårt. Domaren tog inte foulen.

Det var foul?

– Jag tycker det, men det är deras hemmaplan, sex sekunder kvar, jag hade förmodligen inte tagit den heller. Det är klart att vi inte får den.

”Skjuter dubbelt så många straffkast”

I förlängningen blev Södertälje för svåra och vann med 83-74.

– Vi gjorde allt vi kunde. Vi skulle ha gjort lite annorlunda i förlängningen, men jag tar på mig det här. Jag kunde inte sätta skotten. Jag kunde inte göra det jag har gjort hela slutspelet. Jag är väldigt besviken för att jag inte gjorde allt för att hjälpa laget att vinna, säger Durham.

Södertälje fick skjuta 26 straffkast under matchen mot Jämtlands elva, något som coachen Torbjörn Gehrke ifrågasatte efter matchen.

– Nu är jag i affekt, jag måste få titta på videon. Men jag tycker att de får komma på tok mycket enklare till linjen än vad vi får göra när matchen ska avgöras. De skjuter dubbelt så många straffkast och så upplever inte jag matchen, men så är det ju. Vi har väldigt många bra öppna skott som vi inte får i, säger han och fortsätter:

– Vi hade så pass många lägen att vi kan avgöra ändå så det blir väl lite dåligförlorar-attityd om jag ska gå den vägen.

ARTIKELN HANDLAR OM