Spurs mot topplagens mardröm: ’Är vinnare’

avFredrik Jönsson

Förlust i kväll och ännu en titel går förlorad mot ­Chelsea.

Men för Tottenham ­väntar topplagens ­mardrömsmotståndare: Crystal Palace.

– De närmaste sex matcherna är som finaler, säger Tottenhams manager Mauricio Pochettino.

Tottenham blev utslaget av Chelsea i FA-cupen, därav blir det ingen titel där. Det ser även tufft ut att ­vinna ­ligan efter att Chelsea besegrat Southampton med 3–1
i går kväll. Tottenham är sju poäng bakom, med en match mindre spelad.

I kväll väntar topp­klubbarnas mardrömsmotståndare: Crystal Palace. Sam Allardyces mannar har de senaste veckorna besegrat Chelsea, Arsenal och Liverpool.

”Sex finaler”

– Vi måste leva i nuet. De närmaste tre-fyra veckorna måste vi göra vårt bästa. De närmaste sex matcherna är som finaler, säger Spurs ­manager Mauricio Pochettino till BBC.

– Vi kämpar för att vinna Premier League. Och kan vi inte gå förbi Chelsea så ska vi bli topp fyra. Spelarna förtjänar mycket beröm. De är vinnare. Det är en sak att vinna titlar, men de här ­spelarna är vinnare.

”Mental styrka”

Tottenham kan få en trevlig överraskning mot Crystal Palace. Lagets manager Sam Allardyce är osäker på hur han ska ställa upp laget. Insatserna mot storlagen har tagit på krafterna – ­därför kan han tvingas vila flera spelare.

– Det kostar energi att stå för en prestation som vi gjorde mot Liverpool. Där hade vi en mental styrka. Om vi inte har den mot ­Tottenham blir det svårt att prestera på topp. Jag måste fråga mig själv vad som är rätt att göra – spela med ­utvilade spelare eller välja de som vann mot Liverpool? säger Palace manager Sam Allardyce.

– Det är en väldigt svår ­situation.

ARTIKELN HANDLAR OM