Anna Holmlund kan kommunicera med familjen

SPORTBLADET

Anna Holmlund vårdas fortfarande på sjukhus men nu kommer positiva besked.

Skicross-stjärnan kan kommunicera och känner igen vänner och familj.

– Hon har bra humör och hon har börjat le igen vilket är väldigt viktigt för oss, säger pappan Lars Holmlund till SVT.

Anna Holmlund har vårdats på sjukhus sedan kraschen på träning i italienska Innichen den 19 december 2016. Skicross-stjärnan drabbades av en svår hjärnskada och läkarna har hela tiden sagt att hon kommer att få bestående men.

Holmlund har stegvis gjort små framsteg och nu uppger SVT att hon kan kommunicera och att familjen fått ”enkla verbala svar”.

– Under den senaste månaden har vi sett att Anna har förbättrats och det är med stor glädje vi konstaterar att det nu går att kommunicera med henne och att vi även får enkla verbala svar, säger skicrosslandslagets läkare Jakob Swanberg.

Söker assistent

Planen är nu att Holmlund ska skrivas ut från Danderyds sjukhus i juli och flytta till Sundsvall för fortsatt rehabilitering.

Familjen söker nu efter en personlig assistent till Holmlund.

”Anna har visat på en enorm viljestyrka och hon har redan tagit en del steg i rätt riktning. Efter ett antal månader i Stockholm kommer hon nu att flytta tillbaka till Sundsvall, för att påbörja en helt ny livsresa”, står det i annonsen enligt ST.

Planen är att hon ska kunna skrivas ut från Danderyds sjukhus 1 juni.

– Hon har bra humör och hon har börjat le igen vilket är väldigt viktigt för oss, säger pappan Lars Holmlund till SVT och fortsätter: 

– Vi kan kommunicera och hon kan prata själv, så det är spännande. 

ARTIKELN HANDLAR OM