Swenn-Larsson: ”Jag har inget att förlora”

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

ST. MORITZ. Anna Swenn-Larsson fick chansen i VM trots sex urkörningar den här säsongen. 

Trots sent startnummer hoppas 25-åringen på revansch. 

– Jag har inget att förlora, nu ska jag bara ta chansen, säger hon. 

Det har varit en tung säsong för Anna Swenn-Larsson. Efter sex urkörningar och en tävling där hon inte tog sig vidare till andra åket har 25-åringen inte gjort ett enda resultat i världscupen den här säsongen. 

Ändå fick hon chansen i VM. 

– Det känns helt fantastiskt. Det var inte vad jag hade väntat mig. Jag har verkligen inte gjort de resultaten. Men jag är jätteglad att de tror på mig. Jag ska bara ta den chansen nu, säger hon. 

”Deppig på mitten”

Efter uråkningen i Flackhau kände sig Swenn-Larsson tvungen att agera. Medan konkurrenterna har laddat för VM med träning och vila har Swenn-Larsson kört åtta Europacuptävlingar och var den av svenskarna som anlände sist till St. Moritz. 

– Man var deppig på mitten, men på slutet i Flachau var det som bara... jag vet inte. Till slut bestämde jag mig för att göra något annat. Jag behöver ju träna på att tävla. På träning har jag det ju, det är tävling som jag är riktigt kass på så jag bara tävlade en massa. 

Utanför topp 30

Swenn-Larsson har varit på pallen i fyra av de fem Europacuptävlingarna hon kört och vann den senaste i måndags. Det har gett henne självförtroendet tillbaka. 

– Jag har tävlat mycket och har kommit ner varje tävling och har haft varje resultat. Även fast jag inte känner ”shit vad bra jag åker”. Jag känner mig trygg nu och att jag har åkt Europacup och har några resultat att luta mig tillbaka på. 

Swenn-Larsson kommer att starta utanför topp 30 i lördagens slalom, men ser bara möjligheter. 

– Det är inte som att någon förväntar sig så mycket av mig. Jag har inget att förlora, nu finns det bara möjligheter, säger hon. 

Damernas första slalomåk börjar 09.45 på lördag och sänds i TV4 och Eurosport. Klockan 13.00 inleds andra åket.

ARTIKELN HANDLAR OM