Elin Eldebrink fick sista ordet i heta tvillingmötet

Möttes för första gången i turkiska basketligan

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Tvillingsystern Elin kom på besök med sitt Yakin Dogu, men mottagandet blev allt annat än trevligt.

Topplaget var illa ute mot Frida Eldebrink och hennes Canik Belediyesi, men lyckades till slut vinna med 81–75.

– I början kändes det konstigt att spela mot varandra, men när man kom in i matchen tänkte man inte på det, säger Frida till Sportbladet.

De hann bli 29 år och erfarna proffs, men under måndagen möttes baskettvillingarna och landslagsstjärnorna Elin och Frida Eldebrink för första gången i en ligamatch.

Detta när Elins Yakin Dogu åkte från Istanbul till Samsun för att möta Fridas Canik Belediyesi.

– Det kändes jättekonstigt att börja matchen med att spela försvar mot Frida, men sedan stänger man ute det känslomässiga, säger Elin Eldebrink.

Svängig match

Yakin Dogu – som vann turkiska cupen, är klart för final i Eurocup och skuggar serieledande Fenerbahçe – var storfavoriter och ledde mycket riktigt med 23–20 efter den första kvarten.

Men Canik Belediyesi gav sig inte utan kamp, vann den andra kvarten med hela 22–11 och ledde således med 42–34 halvvägs in i matchen.

– Frida satte det sista skottet innan halvtid – i mitt ansikte. Jag tror inte att hon har skrikit så mycket under hela säsongen. Då var jag lite arg, säger Elin.

– Vi ledde och hade momentum. Om det inte varit halvtidsvila hade vi vunnit. I stället fick de lite skäll i omklädningsrummet, insåg att de måste lyfta sig och satte sex poäng direkt efter pausen, fortsätter Frida.

Stannar i Samsun

Visst, Elin skulle få sista ordet i den prestigefyllda tvillingkampen. Yakin Dogu hade hämtat upp underläget inför den avslutande kvarten (57–57) och vann till slut med 81–75.

– Det var en jättebra match och är jätteglad att vi kunde ”steppa upp” på slutet och vinna, säger Elin.

– De har ett bättre lag och ska vinna, men vi kämpade på hela matchen, säger Frida.

Spelarna i Yakin Dogu är nu lediga i två dagar, så Elin stannar kvar hos sin syster i Samsun.

– Nu hinner vi umgås lite. Det ska bli kul, säger Elin Eldebrink.

ARTIKELN HANDLAR OM