HV visar storform – Karlskrona tog inte chansen

avJohannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYR N

Fjolåret blev en mardröm för Ted Brithén.
Nu gör 26-åringen succé – och han är en stor anledning till att HV71 har chans på seriesegern med tre omgångar kvar.
– Det fanns en liten revanschlust att visa vad man går för, säger HV71-centern.

Ted Brithén, 26, imponerade under sina två första år i HV71 och fick båda säsongerna spela i landslaget. Däremot hade han en riktigt tung fjolårssäsong. På grund av skador, inflammation i handleden och hjärnskakning, spelade han bara 24 matcher.
– Inflammationen i handleden kom under sommaren och sedan var det ett rent helvete under hela säsongen. Sedan lyckades det komma en hjärnskakning som satte ännu mer käppar i hjulet. Det var tungt, men det är något jag har lärt mig mycket av, säger 26-åringen. 

Stor hjälte

Den här säsongen har det gått desto bättre. Mot Karlskrona blev Ted Brithén stor hjälte med sina två mål. Därmed är han uppe på 28 poäng efter 46 matcher och är med det tvåa i lagets interna poängliga.

– Det fanns en liten revanschlust att visa vad man går för. Men det är så stora kontraster i år jämfört med förra året. Då kunde jag inte ens hålla i klubban. Nu kan jag spela hockey och hantera pucken. Förra året kunde jag egentligen bara åka skridskor, säger Brithén.

”Otroligt jämna kedjor”

För Brithén har samtliga tre säsonger i HV71 slutat med förlust i kvartsfinalen. Nu hoppas klubben gå längre och enligt Ted Brithén finns det mycket som talar för att Jönköpingslaget kan gå långt i år.

– Vi har väldigt bra fart i vårt spel och det tror jag motståndarna är lite rädda för. Vi har fyra otroligt jämna kedjor, som kliver fram i olika skeden. Varenda kedja är ett hot. Dessutom har vi många unga spelare som bara blir bättre och bättre, säger Brithén.

Fem raka segrar

HV71 har fem raka segrar och är uppe på andra plats, endast två poäng bakom Växjö, som dock har en match mindre spelad.

För Karlskrona väntar en rysare i de sista omgångarna. Laget ligger just nu på den sista slutspelsplatsen, två poäng före Djurgården med en match mindre spelad.

Publicerad: