”Börjar tro att Kalla spelar ett spel”

avMalin Wahlberg

LAHTIS. Heidi Weng jagade ikapp Charlotte Kalla och försvann sedan från medaljstriden.
Efter Kallas nya medalj tror norskan att svenskan spelar ett spel.
– Hon är en liten luring, säger Weng med ett leende.

Foto: All Over Press

Charlotte Kalla fick gå nästan hela det andra varvet i rygg på Heidi Weng. För svenskan var det en succétaktik, men för Weng blev det jobbigare. 

– Jag var med och kämpade om pallen en period, men jag öppnade nog lite för hårt för jag var nog inte i så bra form som jag trodde. Jag borde ha sparat lite krafter på slutet för de sista 2–3 kilometerna var det förfärligt, säger Weng som gick ut hårt för att komma ikapp Kalla. 

– Det var kanske därför jag blev lite ivrig i starten för att ta igen henne så fort som möjligt så det var lite dumt. Men hon såg stark ut. Än en gång kommer hon in ett mästerskap och slår till.

”Är en liten luring”

Kalla hade en tung start på säsongen och Weng säger, något skämtsamt, att hon tror att svenskan mörkar formen.

– Hon är en liten luring som är långt bak i starten av säsongen och man tror det värsta. Men jag börjar tro att hon spelar ett spel för hon kommer när det gäller. Hon kommer i OS, hon kom i Falun. Då ville hon egentligen inte åka, men får guld och i dag blir det silver. Hon är verkligen bra när det gäller.

Kalla skrattar när hon hör vad Weng har sagt.

– Det är något speciellt med mästerskap definitivt, men det är jättesvårt att säga vad det är som gör att jag lyckas så bra.

Har du något som du kan säga gör dig till en bra mästerskapsåkare?

– Det är att jag ger mig själv chansen. Jag brukar inte gå alla världscuplopp fram mot ett mästerskap utan ser till att lägga in träningsperioder också. Jag behöver gå lite back to basic-träning också och inte bara tävla.

ARTIKELN HANDLAR OM