Maria PH: "Jag mår bra"

SPORTBLADET

Maria Pietilä-Holmner sitter inne och tittar på dag två från Semmering.
Nu laddar hon istället om – och hoppet inför VM finns kvar.
– Jag får försöka stoppa in den här goda känslan och formen in i en burk och öppna den lagom till VM.

Maria Pietilä-Holmner, 30, låg på en fin fjärdeplats efter första åket i österrikiska Semmering, och länge såg det ut som att hon skulle ta en pallplats och göra sitt bästa race för den här säsongen.
Men precis innan målgången i andra åket föll hon. PH fick ett felskär och gränslade porten och kraschade sedan in i ett skyddsbarriär.
Efter en röntgenundersökning stod det klart att hon missar den kommande månadens tävlingar efter en skada på inre ledbandet.

”Herregud, det kunde ha gått värre”

Nu berättar Maria Pietilä-Holmner själv om olyckan.
– Jag kände att jag hade ett bra åk, jag hade sagt till mig själv att inte släppa någon tid därnere och då när jag gick mot mål kände jag att jag började bli sen, och sen small det till och jag hann aldrig uppfatta vad som hände, förklarar Maria Pietilä-Holmner när Sportbladet når henne.
Trots att hon kraschade in i ett skyddsberg och i ett nät fick hon inte ont av smällen.
– Smällen gjorde inte ont utan det var när jag reste mig som jag kände att det var något som fel med knät.
Teamet befarade på plats att det korsbandet kunde ha varit skadat.
– Läkarnas första indikation på plats var att det kunde ha varit ett korsband eller ett ledband som var skadat. Men sedan när jag gick igenom röntgen på sjukhuset kunde vi se att det var ett uttänjt ledband.
Trots alla omständigheter ska Maria Pietilä-Holmner haft maximal tur.
– Jag tror att jag har haft tur i oturen att det ändå gick så bra som det gjorde. Jag har faktiskt inte så himla ont, utan känner bara idag att jag är lite öm varstans på kroppen men herregud, det kunde ha gått värre.

”Det är mitt mål”

Nu åker Maria hem till familjen i Sverige där hon ska gå igenom fler tester för att se vilka förväntningar hon kan ha på framtiden.
Finns det hopp om VM?
– VM är om sex veckor och det är en väldigt stor motivation för mig när jag ska rehaba. Det är mitt absoluta mål att vara med där.
Hon var alltså nära att göra sin bästa tävling den här säsongen.
– Det är såklart surt men jag är ändå glad att det inte blev ännu ett till korsband. Jag får försöka stoppa in den här goda känslan och formen in i en burk och öppna den lagom till VM, avslutar Pietilä-Holmner.