Myhrer blev femma i Madonna

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Alessandro Trovati, TT

André Myhrer blev femma i Madonna di Campiglios världscupslalom.
Vann gjorde Henrik Kristoffersen, som håller på att förvandla den gamla svenskbacken till en norsk segerpist.

André Myhrer fick till ett vasst förstaåk i backen där Ingemar Stenmark 1974 tog sin första av sammanlagt 86 världscupsegrar – och där senare även Stig Strand, Jonas Nilsson och Anja Pärson triumferat. Myhrer var 26 hundradelar bakom österrikaren Marcel Hirscher och ytterligare 23 hundradelar bakom Kristoffersen.
Mattias Hargin blev 21:a, med 1,44 sekunder upp till täten, medan Jens Byggmark och Anton Lahdenperä båda åkte ur.

"Känns rätt bra"

I det andra åket gick Myhrer, som inlett slalomsäsongen med en uråkning och en åttondeplats, för att försvara sin pallplats. Men den riktiga farten saknades och i mål var trea.
– Det känns rätt bra faktiskt, jag tycker att åkningen börjar stämma bättre. En tredjeplats i förstaåket, trots en ganska stor miss in i branten, visar att jag är med, säger Myhrer till TT.
Med fjolårssäsongens slalomgiganter Kristoffersen och Hirscher, etta och tvåa i slalomcupen den gångna säsongen och dessutom etta och tvåa i fjolårets världscupslalom i samma backe, kvar i loppet fick Myhrer till slut nöja sig med en femteplats.
Kristoffersen satsade hänsynslöst, men såg ändå ut att ha full kontroll och var snabbast i båda åken och sammanlagt 33 hundradelar före Hirscher. Segern var Kristoffersens tolfte i världscupsammanhang.

Firar hemmajul

– Kristoffersen åker jättestarkt, jag tror att Hirscher också funderar på vad han ska göra för att slå honom, säger Myhrer som direkt efter tävlingen började förbereda sig för julfirande hemma i Sverige.
– Det ska bli skönt att komma hem och slappna av. Sedan börjar tävlingarna igen, jag hoppas göra en bra januari för att få självförtroende inför VM i februari.

Publicerad: