Längdskidor

Johan Olsson bekräftar: Fortsätter inte som tränare

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Sportbladet har tidigare skrivit att Johan Olsson inte erbjudits något nytt tränarkontrakt av förbundet.

Nu bekräftar han att det inte blir någon fortsättning.

– Om ingen har pratat med en över huvud taget, innan maj, så förstår man att man inte är en del av framtidsplanerna, säger Olsson till SVT.

Johan Olsson kommer inte att fortsätta som landslagstränare kommande säsong. Det bekräftar han för SVT. Sportbladet pratade med Olsson i slutet av april och då hade ingen från skidförbundet hört av sig. Det har de fortfarande inte gjort.

– Jag har haft mer som en konsultroll och haft väldigt få dagar i mitt avtal. Jag har förståelse för att det hamnar lite mellan stolarna på det sättet att man formaterat om tjänsterna, ansvaret har delats ut och tagits över av andra, säger Olsson till SVT och fortsätter:

– Men jag kan samtidigt tycka att det är lite anmärkningsvärt att man inte tar upp en utvärdering med någon som jobbat ganska nära A-landslaget.

”Har pratat”

Olssons kritik är riktad mot att ingen från förbundet hörde av sig innan maj månad. Den nye landslagschefen Anders Byström har nu varit i kontakt med Olsson.

– Vi har pratat i veckan här senast, vi har haft lite kontakt via telefon och sms. Vi har pratat lite om hur han har haft det sista året. Både jag och Daniel (landslagschefen Fåhraeus) kom in sent i den här processen så det är möjligt att någon skulle ha pratat med honom tidigare, säger han till SVT.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Jennie Öberg avslutar karriären

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor

Världscupen i längdskidor

Johan Olsson