Norska taktiken – släppte förbi landsmannen

avAnna Rydén, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

TRONDHEIM/STOCKHOLM. Pål Golberg riskerade att missa final. 

Då släppte lagkamraten Erik Valnes förbi honom på upploppet. 

– Jag skiter i vad Bolsjunov tycker, säger norrmannen.

Pål Golberg är den som utmanar Alexander Bolsjunov om segern i SkiTour 2020. Norrmannen såg dock inte ut att ta en av direktplatserna till final i semin.

Men i slutet av upploppet släppte Erik Valnes förbi Golberg och gav honom andraplatsen. Samtidigt föll Bolsjunov på upplpppet.

– Det var teamkörning det. Jag vet inte riktigt hur det där kändes, säger SVT:s expert Anders Blomquist. 

”Vet inte hur Ryssland hade gjort”

Valnes ser dock inga problem med den norska taktiken.

– Jag kände på farten att fyra nog går vidare. Det är ett riskabelt beslut att ta, men vi måste vara ett lag om vi ska slå ryssen. Det är en fördel med att vara ett stort och starkt lag, då gör vi sånt, säger han och fortsätter:  

– Han hade varit i final om han inte hade snubblat så det spelar nog ingen roll vad han säger. Jag vet inte hur Ryssland hade gjort, men skiter i vad han säger.

”Inte osportsligt”

Bolsjunov har tidigare under touren anklagat det norska laget för fulspel efter att Simen Hegestad Krüger ramlat och dragit med sig ryssen i fallet under sprinten i Åre.

– Om Simen hade tacklat honom med vilja hade det varit osportsligt, men så var det inte. Jag tycker inte att det jag gjorde var osportsligt, det är en del av spelet, säger Valnes.

Norrmannen hyllades också av dagens segrare Johannes Hösflot Kläbo som vann före Golberg och Valnes.

– Jag tycker det Valnes gör är väldigt stort. Men jag var ganska säker på att vi skulle vara fyra som gick vidare på tid, säger Hösflot Kläbo.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM