Kan förlänga efter nya OS-beskedet

Torneklint: Upp till förbundet

Friidrottens förbundskapten Karin Torneklint är beredd att fortsätta ett år till nu när OS ställs.

– Jag är beredd att hjälpa till i det här läget och fortsätta ett år till, säger Karin.

– Man vill ju avsluta med något idrottsligt och inte en coronapandemi.

Karin Torneklints kontrakt hade gått ut efter den här säsongen och jakten på en efterträdare är redan i gång.

Så frågan är om Torneklint ändå ska få avsluta med ett OS, eller om en ny förbundskapten ska få rivstarta med ett sommar-OS nästa år.

– Men jag har sagt att jag ställer upp även 2021 om de tycker det är bra för laget och organisationen. Men det är upp till förbundet och styrelsen i det här läget.

Hur är det med de aktiva? Erika Kinsey har ju sagt att hon tänkt sluta efter den här säsongen?

– Ja, men hon ville avsluta med ett OS och det hon sagt är väl inte bindande. Men vi får se. Jag har inte hunnit prata med några aktiva ännu.

Torneklint.
Torneklint.

Vad blir problemen med att skjuta fram ett OS?

– Det vet jag inte exakt ännu, men jag antar att det blir en ny kvalperiod. Och så behöver vi veta om det både blir ett OS och ett friidrotts-VM nästa sommar. VM är ju planerat till amerikanska Eugene.

Vad tycker du själv?

– Jag tycker väl att man ska flytta VM i så fall. Det blir lite kaka på kaka annars, även om de aktiva skulle klara det rent fysiskt utan problem. Men betydelsen av mästerskapet minskar ju om det gått ett OS strax innan.

Hur ser friidrottssommaren ut annars?

– Det är det ingen som vet i nuläget, men vi har ju ett EM i Paris i slutet av augusti. Om det nu blir av. Annars finns det ändå något att se fram emot och ett bra tillfälle att kvala till OS.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN