Nya besked om Calle Halfvarsson

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

TOBLACH. Igår avbröt Calle Halfvarsson sprinten i Tour de Ski för smärta i ena armen.

Han satsar vidare i touren, men medger att motgångarna börjar tära på tålamodet.

– Det krävs att jag börjar få svar den här säsongen. Annars kommer jag nog fundera på vad ska jag göra i stället, säger 30-åringen till TT.

Calle Halfvarsson har brottats med förkylningar och kom till start i Tour de Ski med dålig form. Efter en vass försäsong tog problem vid tidigt och 30-åringen har inte tävlat sedan Ruka.

Inför starten i Tour de Ski medgav han motgångarna tär. Den senaste pallplatsen tog han i premiären 2018. Tiden efter det har dock varit tuff med sjukdomar och ett misslyckat VM.

Inför Tour de Ski, i fredags, berättade han för TT om sina känslor.

– Något måste börja hända för att jag ska fortsätta tycka att det här är roligt.

– Och jag vet inte riktigt hur många sådana här säsonger till jag orkar med. Jag tar varje säsong för vad det är, så får vi se. Men om det blir många säsonger som det strular så här, då börjar det bli rätt tråkigt. Då är det nog dags att börja tänka på något annat, säger han till TT.

Efter en trög start i lördagens masstart lovade söndagens sprintprolog dock gott. Men det var långt från frid och fröjd. Efter prologen fick Calle Halfvarsson ont i armen och valde att avstå finalloppen.

Nu är svensken på plats i Toblach och under måndag förmiddag anlände han till stadion för att träna lätt. Efter behandling för värken i armen och problemet kring skulderbladet satsar svensken vidare mot morgondagens individuella lopp.

– Han tycker att det känns bättre än i går så han ska ut och lufta skidorna en sväng, säger tränaren Mattias Nilsson.

När Calle Halfvarsson kom till stadion i Toblach tog han sig dock för den onda armen, den högra, inför kamerorna.

”Då känner man lite extra...”

– Det kan vara undermedvetet. Man vet vad ni filmar och då känner man lite extra…, säger Mattias Nilsson.

Planen för måndagen är en lugn skidtur och fortsatt behandling. Beslut kring Calle Halfvarssons start på nyårsafton kommer sannolikt att fattas sent, på uppvärmningen rent av.

– Det finns ingen anledning att stressa att ta ett beslut så händer inte förutsett så blir det ett sannolikt ett beslut under uppvärmningen imorgon. Han kan testa och känna då när han är uppe i tävlingsintensitet. Känns det då inte bra när ha trycker på kan man fatta ett sent beslut, säger Nilsson.

Så om vi ser Calle promenadåka idag är det ingen fara?

– Nej, det är det inte. Det hoppas jag att han gör. Ser ni något annat får ni säga till så ska jag bromsa honom...

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM