Oscar Alsenfelt höll nollan när Malmö Redhawks vann

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. Djurgården sköt 44 skott. Oscar Alsenfelt släppte inte något av dem förbi sig.

Nu har han räddat 106 skott på tre matcher.

– Vi hade djupgående möten och ändrade prioriteten. Därefter har det vänt, säger matchhjälten.

Efter fyra förluster och tolv baklängesmål behövde Malmö Redhawks göra en förändring. Den har lett till ett insläppt mål – på tre matcher.

Efter förlusten mot Linköping besegrades HV71 i tisdags och mot Djurgården fortsatte Malmös defensiv att vara riktigt bra. Mest imponerade målvakten Oscar Alsenfelt.

– Det var definitivt min bästa match för den här säsongen, men det är många i laget som bidrar. Det är inte en spelares förtjänst att man räddar 44 skott. Det krävs ett lag, säger han.

”Prioritera försvaret”

Trots ett rejält tryck så släppte han inte en enda puck bakom sig när Malmö besegrade Djurgården med 4–0. Detta trots att gästerna vann skottstatistiken med 44–18.

Foto: Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN

– Efter matchen mot Färjestad så hade vi flera djupgående möten där vi gemensamt bestämde hur vi ska spela försvar, att vi ska prioritera försvarsspelet, säger han.

Och det har Malmö gjort. De tre senaste matcherna har Alsenfelt tvingats ta emot 107 skott – och bara släppt ett enda spelmål förbi sig.

– Vi har värvat många kreativa spelare, men släppte in för många mål även om vi vann ett par matcher. Det är inte den glammiga ishockeyn som vi står för och i en övergångsfas så kanske man måste gå tillbaka till grunden, säger han.

– Vi är inget lag som vinner enkelt när vi släpper tio eller tolv klara målchanser, däremot gör vi det om vi släpper tre eller fyra.

Gjorde en assist

I mötet mot Djurgården fick han en mycket bra start på matchen, även om stockholmarna skapade många bra lägen var det Malmö som tog ledningen redan i den första perioden tack vare Matias Myttynen. Den finska succévärvningen utökade sedan till 2–0 i den andra perioden, innan Max Görtz kom direkt från utvisningsbåset i den tredje perioden och kontrade in 3–0. Axel Wemmenborn avslutade sedan målskyttet genom att göra 4–0 i öppen kassen, efter assist av målvakten Oscar Alsenfelt.

– Det känns bra att vi har fått de här matcherna med oss nu, för vi har ett tufft schema den kommande veckan, säger han.

– Jag tycker att vi har blivit bättre, jag tycker att jag själv också har vuxit och vi har tränat hårt för att klara av det här tuffa schemat.

Malmö möter HV71 redan på lördag innan det är dags för match i Linköping på annandagen och därefter väntar derbyt mot Rögle den 28 december.

Publicerad: