Tilde Johansson missar VM-finalen

DOHA/STOCKHOLM. Tilde Johanssons VM-debut tog slut i kvalet.

Supertalangen missar finalen med fem centimeter.

– Jag saknade det lilla extra, säger 18-åringen.

Hon hoppade 6,50 som 15-åring och slog svenskt juniorrekord (6,73) i somras.

I dag VM-debuterade den svenska jättetalangen Tilde Johansson. Men 18-åringen - som fick uppladdningen störd av en skada under Finnkampen - fick ingen rejäl träff i kvalet.

Johansson inledde med 6,34, ökade till 6,48 i andra och slog till med samma resultat i tredje.

”Lite surt”

Det räckte inte längre än en 17-plats och hon missar söndagens final med fem centimeter.

– Det gick inte hela vägen. Det var bara några centimeter, så det är lite surt. Men jag gjorde verkligen mitt bästa utifrån min dagsform, säger Johansson som stortrivdes under VM-debuten.

– Mina tränare sa till mig att jag bara skulle njuta och göra mitt bästa. Och det gjorde jag verkligen. Jag ville få hoppa mer, men jag saknade det lilla extra i dag. Rytmen och tajmingen fanns inte riktigt där.

Hyllas: ”En av våra största”

Trots uttåget hyllas Johansson av Kajsa Bergqvist i SVT.

– Hon är en av våra allra största talanger i svensk friidrott, om inte den största. Hon har haft en makalös utveckling, säger experten.

Noterbart är att det tog stopp i kvalet även för den fyrfaldige världsmästaren Brittney Reese. Amerikanskan stannade på 5,52 och missar finalen med en (!) centimeter.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.