Red Bulls fantastiska världsrekord

Bytte fyra däck på 1,88 sekunder

avAnna Andersson

Publicerad:

1,88 sekunder.

Du hinner knappt vända dig om.

Red Bull hinner byta fyra däck.

Under Storbritanniens GP i Formel slog Red Bull till med ett nytt världsrekord, de behövde 1,9 sekunder för att byta fyra däck på Pierre Gaslys bil. Då slog de det gamla rekordet på 1,92 sekunder som Williams satte när de bytte fyra däck på Felipe Massas bil i Baku 2016.

– Det var ett märkligt stopp. Medarbetarna i alla fyra hörnen var redo samtidigt, allt sköttes på rätt tiondel och det märkliga är att när det gick så väldigt snabbt kändes det så långsamt. Rytmen stämde, allt var i harmoni, har den svenske mekanikern Patric Gustafsson som var med under stoppet berättat för Sportbladet.

Men i samband med helgens deltävling på tyska Hockenheimring slogs nästa rekord. Återigen var det Red Bull och den här gången behövde teamet inte ens två sekunder för att byta däcken på Max Verstappens bil.

Det tog 1,88 sekunder.

– Teamet tog rätt beslut varje gång , hyllar Max Verstappen sina kollegor efter loppet.

Fem depåstopp för en seger

Deltävlingen i Tyskland var en av årets absolut märkligaste och mest underhållande. Det var svåra förhållanden eftersom temperaturen sjönk med ungefär 15 grader från fredagens träningar till söndagens race, det regnade inför loppet och det duggregnade under perioder av loppet.

Det gjorde att förarna behövde göra flera depåstopp för att hitta rätt däck till de rådande förhållandena. Max Verstappen gjorde totalt fem depåstopp.

Det snabbaste depåstoppet var också det sista, på det 46:e varvet .

– De var en helt otrolig prestation av både Max och vårt team i dag och det tog fem depåstopp för att vi skulle vinna loppet, säger stallets chef Christian Horner.

– Gänget som sköter depåstoppen gjorde också ett fantastiskt jobb och det var därför vår chefsmekaniker Phil Turner fick följa med och hämta bucklan på prispallen. Han gjorde ett fantastiskt jobb.

Även Williams gjorde ett mycket bra jobb i depån, deras gäng behövde 1,99 sekunder för att byta däcken på Robert Kubicas bil.

Foto: Mark Thompson / Getty Images Europe
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM