Nära svenska rekordet: ”Jag är tillbaka”

Andreas Kramer åkte ut i försöken i U23EM i Gävle förra helgen, där han var guldfavorit.

Nu var både han och formen tillbaka i London.

Klockan stannade på 1:45.10, bara sju hundradelar från hans eget svenska rekord och det tredje snabbaste 800-meterslopp han någonsin gjort. En kanontid.

– Ja, det känns som jag är tillbaka, säger han till CMore.

Ja, missen i Gävle kom efter en sjukdomsperiod i halsfluss, som oturligt sänkte formen lagom till U23EM.

Nu var det en helt annan Kramer som sprang i Londons Diamond League.

– Ja, jag får väl väl välkomna mig själv tillbaka. Jag har haft några tunga veckor bakom mig nu och det här var sista loppet innan en träningsperiod. Det var ingen bra placering, men jag får vara nöjd med loppet. Det var en bra tid.

Ja, Kramer blev elva och sist i den mördande konkurrensen, men han höll hela vägen vilket han inte gjorde i Gävle.

– Ja, även om det inte känns superbra, så är det en av mina bästa tider. Får jag träna på som jag vill framöver, kan det gå snabbt.

Enda gångerna Kramer sprungit snabbare är när han satte svenskt rekord med 1:45.03 i Karlstad förra sommaren och sedan tangerade den tiden när han tog EM-silver i Berlin.

Nu känns drömgränsen 1:45.00 nära.

Säsongen är rekordlång och Andreas Kramer tar nu ett träningsuppehåll i St Moritz inför andra halvan av säsongen. Nästa gång springer han lag-EM i Polen i början av augusti.

I 800-metersloppet skadade sig också världsettan Nijel Amos från Botswana. Han kom bara 150 meter och fick ledas av banan.

Återstår att se hur allvarlig skadan är för guldfavoriten inför VM i Doha.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.