Ferrari avslöjar sin plan för Mick Schumacher

Kan bli F1 för Alfa Romeo eller Haas

Publicerad 2020-08-16

Mick Schumacher tog ytterligare en pallplats i Barcelona.

Nu ligger vägen till F1 2021 öppen – men inte hos Ferrari.

– Jag tror att det logiska steget är ett mindre F1-team, säger Ferraris teamchef Mattia Binotto.

Mick Schumacher tog sin fjärde pallplats för säsongen när han var trea i helgens andra lopp i Formel 2 och nu inleds diskussionerna om framtiden för Michael Schumachers son.

Han tävlar i dag för Prema, men är en del av Ferraris akademi och det är också det klassiska F1-teamet som styr hans framtid - men det innebär inte en plats i den röda bilen år 2021. Där kör nämligen Charles Leclerc och Carlos Sainz.

Istället har Ferrari andra planer för Mick Schumacher.

– Han gör en riktigt bra säsong i Formel 2, säger Ferraris teamchef Mattia Binotto till Bild am Sonntag.

– Hans uppgift i år har varit att utvecklas och göra framsteg. Det gör han.

Mick Schumacher mot Haas eller Alfa Romeo?

Michael Schumacher vann sju VM-titlar i Formel 1, fem av dem tillsammans med Ferrari. Hans son Mick har fyllt 21 år och efter en EM-titel i Formel 3 tävlar gör han nu sin andra säsong i Formel 2, serien under F1. Där vann han ett lopp förra året, i år har han tagit pallplatser och ligger femma i mästerskapet - men är klart efter sin teamkollega Robert Schwarzman i sammandraget.

– Hur nästa år kommer att se ut för hans del kommer vi snart att diskutera med honom, säger Ferraris teamchef.

– Jag tror att det logiska steget är ett mindre F1-team, där kan han lära sig allt i lugn och ro och långsamt ta nästa steg.

Kan testa F1 under 2020

Ett sådant alternativ skulle kunna vara Alfa Romeo som samarbetar med Ferrari. Där sägs det att 40-årige Kimi Räikkönen har tappat intresset för att köra i slutet av startfältet samtidigt som hans kollega Antionio Giovanazzi inte har imponerat under sina två säsonger i mästerskapet. Ett annat alternativ vore Haas, som också har ett nära samarbete med Ferrari och ännu inte har bekräftat någon förare till nästa säsong.

Ett första steg vore ett F1-test under slutet av 2020.

– Det ser ut som om det blir så, tyvärr kan jag inte bekräfta någonting, eftersom det inte är officiellt än. Därför vet jag inte heller helt klart vad som händer i slutet av året, säger Mick Schumacher till den tyska TV-kanalen Sky.

– Eftersom coronapandemin har påverkat kalendern så finns det förre möjligheter för mig att köra en fredagsträning.

Följer Ferraris teamchef Mattia Binotti sin egen utsago kommer Michael Schumachers son dock snart veta hus Ferrari planerar hans framtid.