”Läkaren hade tagit fram kniven”

Calle Halfvarsson.
Calle Halfvarsson.

FALUN. Calle Halfvarsson har bestämt sig för att operera bort blindtarmen efter säsongen.

Men det var nära att det skedde redan för en dryg vecka sedan.

– Läkaren var beredd att ta bort den där och då. Han hade tagit fram kniven, säger Halfvarsson.

Det är riktig hemmaplan för Sågmyra-åkaren Calle Halfvarsson när världscupen kommer till Lugnet i Falun. Men det är med en stor osäkerhet 30-åringen tar sig an sprint och masstart i helgen. I Oberstdorf var magproblemen åter och landslagsläkaren Magnus Oscarsson befarade där och då att blindtarmen kunde vara problemet.

På tisdagen efter gjorde Halfvarsson en röntgenundersökning.

– Den visade att tarmen var inflammerad. Då går det inte att få energi ut i kroppen, säger han.

”Tar bort den till våren”

Blindtarmen var inte inflammerad, men den kan fortfarande vara boven i dramat.

– Man blir ju alldeles vimsig när man hör läkaren prata om sånt här... men det var en annan del av tarmen som var inflammerad. Det kan däremot fortfarande vara blindtarmen som strular.

– Läkaren sa att han var beredd på att ta bort den där och då, samma kväll. Han hade tagit fram kniven, sa han. Men nu såg blindtarmen okej ut så vi tar bort den till våren i stället.

Det kan hjälpa ändå?

– Tydligen är det många som har problem med magen som tar bort blindtarmen så löser det sig. Den kan reta systemet på något vis.

”Alltid höga krav”

Tarmen läkte ut under en träningsvecka i fjällen. Men om Halfvarsson är redo att utmana om topplaceringar igen är oklart.

– Jag sätter alltid höga krav på mig själv, men Oberstdorf var katastrof och sedan dess har jag bara tränat så jag vet inte. Jag hoppas kunna slåss om höga placeringar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.