Elisabeth Högberg petas från VM-truppen

Elisabeth Högberg petas från VM till förmån för Johanna Skottheim.

Efter sina fina prestationer sista tiden belönas alltså Skottheim med en plats i skidskytte-VM i Antholz.

– Det känns glädjande att hon har tagit chanserna hon har fått och nu slagit sig in i VM-truppen, säger landslagschefen Anders Byström.

Elisabeth Högberg petas ur VM-truppen.
Elisabeth Högberg petas ur VM-truppen.

Landslagschefen Anders Byström presenterade idag truppen till skidskytte-VM i italienska Antholz som drar igång i mitten av februari.

Herrsidan bjöd inte på några större överraskningar, men på damsidan blev veteranen Elisabeth Högberg petad till förmån för succéåkaren Johanna Skottheim.

Överraskningen

VM-truppen såg länge relativt spikad ut, men Skottheims succé de senaste veckorna har ställt till det inför uttagningen.

– Vi har haft tuff konkurrens om de sista platserna, ända in till sista världscuphelgen i Pokljuka, säger Byström i ett pressmeddelande.

Till slut blev det på Högbergs bekostnad som Skottheim fick en VM-plats.

– Johanna har bidragit positivt inte bara sportsligt utan är också en energispridare i laget. Det känns glädjande att hon har tagit chanserna hon har fått och nu slagit sig in i VM-truppen, fortsätter Byström.

Förbereder sig på hemmaplan

Skidskyttelandslaget ska träna hemma i Östersund innan avresan till Italien på söndag.

Sverige får ställa upp med maximalt fyra åkare i varje individuellt lopp, förutom på damernas distans, där Hanna Öberg är regerande mästare, och därmed gett svenskarna en extra plats.

Skidskytte-VM pågår 12–23 februari.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.