Efter segern: ”Att spela i dag var dumt”

Rasmus Overby kritisk.
Rasmus Overby kritisk.

Sävehof vann mot serietvåan Skuru i sista matchen i grundserien av damernas handbollsliga, SHE, och valde sedan Skara i kvartsfinal.

Men efteråt var tränare Rasmus Overby skarpt kritisk.

– Att spela i dag var dumt, säger han i Sportkanalen.

Sista omgången i damernas handbollsliga var den enda svenska elitidrotten som pågick under fredagen. Inför tomma läktare spelades en dramatisk sista omgång där Kungälv och Skövde i kampen om sista slutspelsplatsen kryssade i båda sina respektive matcher och de förstnämnda därmed slutade åtta.

Den enda matchen som egentligen inte betydde något var serietvåan Skurus hemmamöte mot trean Sävehof. Matchen slutade 23–31 till gästerna – som helst hade stannat hemma.

– Att spela i dag var dumt, många idrotter har ställt in helt så att åka hit och spela för tomma läktare i en betydelselös match var bara dumt, säger tränaren Rasmus Overby till Sportkanalen.

Slutspel om en månad

Kort tidigare stod det klart att han valt femman Skara som motståndare i sin kvartsfinal som är tänkt att spelas först i mitten av april om smittspridningen av coronaviruset hejdats då.

– Det kan vara en fördel att ställas mot en bra motståndare där som en uppvarvning inför semifinalspelet, säger han.

Skuru valde Heid i slutspelet och avslutningsvis blev Lugi och Heid sista paret ut.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN