Glädjebeskedet: Kalla fortsätter

Av: Anna Rydén, Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Inte slut än.

Charlotte Kalla meddelar att hon satsar mot VM i Oberstdorf.

–  Jag ser fram emot att börja förbereda mig, säger hon.

Charlotte Kalla kommer att fortsätta sin framgångsrika längdkarriär. I ett pressmeddelande från Skidförbundet berättar 32-åriga Kalla också att hon ska vara en del av längdlandslaget, och inte träna på egen hand.

– Jag ser fram emot att börja förbereda mig inför VM i Oberstdorf snart. Det är en otroligt inspirerande träningsmiljö i landslaget, det består av starka individer, som är nyfikna på att ta sin skidåkning framåt tillsammans med drivna resurspersoner som stöttning, säger Charlotte Kalla.

”Blir påfrestande”

Säsongens sista tävling i Holmenkollen, där Kalla slutade fyra, gjorde det enklare att ta beslutet att fortsätta.

– Det har inte varit jättekul när jag hoppats på att det är den här helgen det lossnar och så jag fått packa väskan och åka hem och inse att det inte blev så. Jag har ändå haft humöret uppe, men det blir ju påfrestande när jag inte får känna det flytet så det var härligt. 

Kalla återvände till landslaget inför säsongen 2018/2019, då tillträdde Magnus Ingesson och Stefan Thomson – som varit Kallas personliga tränare i flera år – som damtränare i längdlandslaget. Ingesson och Thomson har på senare tid kritiserats och uppges tvingas lämna landslaget.

Svag säsong

Förra säsongen var resultaten relativt svaga för Kalla. Endast tre individuella topp tio-placeringar i världscupen, den bästa för henne kom i den avslutande tremilen i Holmenkollen där hon blev fyra i loppet som Frida Karlsson vann efter spurtstrid mot Therese Johaug.

VM i tyska Oberstdorf 2021 avgörs mellan 23 februari och sjunde mars.

Publicerad:

LÄS VIDARE