Jessica Springsteen tog hem Sweden Grand Prix

Publicerad:
Uppdaterad:
Jessica Springsteen
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Jessica Springsteen

SPORTBLADET

Hennes pappa Bruce är kung på Ullevi och i kväll ägde hon Friends Arena.

Jessica Springsteen tog hem Sweden Grand Prix med sin häst Volange du Val Henry.

– Vi är på en riktigt bra plats just nu, säger hoppryttaren i SVT.

På söndagseftermiddagen var det dags för 19 ekipage – nio svenska och tio internationella – att göra upp om placeringarna i hopptävlingarnas högsta klass, Grand Prix, på Sweden International Horse Show.

Jessica Springsteen, 27, hade den snabbaste tiden i grundomgången. Och det var även hon som satte press på de andra i omhoppningen med tiden 35,53.

Men hennes resultat visade sig vara oslagbart. Nederländaren Harrie Smolders (35,98) och förra årets vinnare Marlon Modolo Zanotelli (36,70) från Brasilien fick nöja sig med andra- respektive tredjeplats.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Efter segern hyllade Springsteen sin häst – det tioåriga stoet Volange du Val Henry.

– Hon hoppade otroligt bra i dag så hon förtjänar vinsten. Hon var så snabb så efter grundomgången kände jag att vi kunde gå för segern. Så det gjorde vi och hon var med mig hela vägen, säger amerikanskan i SVT.

I och med segern kammar Springsteen hem en prissumma på 283 932 kronor.

Svenskarna missade omhoppning

Men det var inte de svenska stjärnornas dag på Friends Arena. Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson och Henrik von Eckermann missade alla omhoppningen på grund av rivningar.

Tre av de tio ekipagen som gick vidare var dock svenska: Alexander Zetterman på Lucky Lisa, Douglas Lindelöw på Casquo Blue och Angelica Augustsson Zanotelli på Kalinka van de Nachtegaele.

Bästa svensk blev Lindelöw på tiden 37,62, vilket betydde en sjundeplats.

– Det blev ingen pangklass för svensk del och det kan det ju inte alltid vara, men man har blivit bortskämd, säger experten Lotta Björe i SVT.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN