Mästarklubbens existens hotad: ”Inte självklart vi finns kvar”

Foto: BILDBYRÅN

avSimon Norberg

SPORTBLADET

Iksu innebandy är regerande svenska mästare och en stormakt på damsidan.

Men klubben går just nu en tuff kamp för vidare existens, uppger Västerbottens–kuriren.

– Det är inte alls självklart att vi finns kvar efter den här säsongen, säger klubbchefen Jocke Sjöström till tidningen.

Iksu innebandy vann SM-guld i ett kokande Globen i våras när Mora besegrades i finalen.

Laget har inlett den här säsongen något sämre men finns trots det med i toppstriden tillsammans med Pixbo och KAIS Mora och Endre.

Men vid sidan om planen jobbar klubben nu stenhårt för att en framtid överhuvudtaget ska vara möjlig.

Färre spelare på bortamatcherna

Västerbottens–kuriren skriver att existensen är hotad och att personer i ledningen ifrågasätter om Iksu överhuvudtaget ska bedriva elitverksamhet.

– Ska vi prata pengar är det cirka 200 000 kronor som återstår för att vi ska klara de ekonomiska kraven det här året. Jag är ganska orolig över hur det ska bli i framtiden. Det är inte alls självklart att vi finns kvar efter den här säsongen, men fokus ligger på att det inte ska bli så säger klubbchefen Jocke Sjöström till tidningen.

Kostnadsmässigt menar Sjöström att klubben inte kan kapa speciellt mycket mer.

– Vi har inga spelarlöner. Vi har minskat truppen och åker med färre spelare till bortamatcherna. Jag anser att det inte finns så mycket att göra på kostnadssidan, snarare vara beredda på att möta framtiden, och ett steg i det kan vara att ge spelarna bättre förutsättningar ekonomiskt för att kanske kunna gå ner i arbetstid.