”Jag är väldigt förväntansfull”

Felix Rosenqvist om jakten på en VM-titel

Av: Anna Andersson

Publicerad:
GT: Felix Rosenqvist mot en VM-titel i Macaus Grand Prix
Foto: Mattias Persson
GT: Felix Rosenqvist mot en VM-titel i Macaus Grand Prix

I Formel 3 dominerade han Macau Grand Prix. Nu Felix Rosenqvist tillbaka.
Men i en helt ny bil.
– Jag är väldigt förväntansfull, säger Felix Rosenqvist.

Foto: Mattias Persson
Trea i Formula E - nu vill han vinna VM

Han har gjort sig känd som en av de mest framgångsrika förarna i Macau, han vann det klassiska och mycket svårkörda stadsloppet med en F3:a 2014 och 2015, förra året slutade han tvåa. I år har han kört formebil i Japan och slutat trea i det världsomspännande elbilsmästerskapet Formula E - och nu kör han för en VM-titel.
Han rattar en Ferrari 488 GT3 på de trånga gatorna i Macau.
– Det känns häftigt att komma tillbaka hit till Macau med en känsla av att slå ur underläge – det var länge sedan. Jag har kört här många gånger tidigare, men detta blir ändå något helt nytt. Den kombinationen känns spännande, säger Felix Rosenqvist.

Felix Rosenqvist kör GT i Macau Grand Prix

Han kan banan i sömnen, han vet precis var han ska gasa, svänga och bromsa - men det är i en formelbil. Nu kör han en bil han aldrig tidigare och trots att han är mycket duktig på att skrifta från olika biltyper och banor är han lite osäker.
– GT-bilen kommer att kräva en helt annan körstil och andra bromspunkter än Formel 3, så jag räknar med att i princip behöva lära mig banan på nytt, berättar Rosenqvist.

– Dessutom blir det första gången jag tävlar med Ferrarin över huvud taget, och mitt enda GT-lopp på världsnivå på hela säsongen. En enorm utmaning, men jag ska göra mitt bästa. Det blir fantastiskt kul!
•Vad är viktigast för dig när du går in i dagens kval?
- Man måste känna både sina egna och bilens begränsningar. Det går inte att överladda eller chansa. Samtidigtfår du inte vara feg, då får du ingen fart och ingen bra varvtid.

Publicerad:

LÄS VIDARE