Fredrik Lindgren hakar på i VM-toppen

Foto: Mikael Fritzon/TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

En miss i starten i semifinalen förstörde segerchanserna i Gorzows GP – men Fredrik Lindgren hänger på i kampen om VM-titeln i speedway.

Svensken har tio poäng upp till Jason Doyle, Australien, med fyra tävlingar kvar.

Fredrik Lindgren, som var trea i VM-deltävlingen i Målilla senast, vann två av sina fem första heat i Gorzow men missade en aning i starten från fjärdespår i semifinalen.

Därmed kunde han inte utmana toppduon Patryk Dudek, Polen, och Tai Woffinden, Storbritannien – vilka ohotade kunde köra hem finalplatserna. Lindgren passerade Michael Jepsen Jensen, Danmark, och slutade trea.

Med elva poäng från Gorzow är Lindgren uppe i totalt 87 efter åtta av tolv deltävlingar. Det ger en sammanlagd femteplats, tio poäng bakom VM-ledande australiern Jason Doyle.

Lindbäck utan heatseger

Antonio Lindbäck, tvåa i Målilla, blev utan heatseger i sina fem starter. Han samlade bara ihop fem poäng och missade därmed semifinalen. Lindbäck är nia i sammandraget.

Woffinden vann tävlingen efter en våghalsig omkörning av Dudek. Den var den dubble VM-guldmedaljörens första seger den här säsongen och britten klättrade förbi Lindgren, upp på fjärde plats.

– Jag går för titeln. Många har räknat bort mig men det är inte över än, sade mästaren från 2013 och 2015 i TV10.

FAKTA

VM-ställningen

1) Jason Doyle, Australien, 97 poäng.

2) Maciej Janowski, Polen, 94.

3) Patryk Dudek, Polen, 93.

4) Tai Woffinden, Storbritannien, 89.

5) Fredrik Lindgren, Sverige, 87.

9) Antonio Lindbäck, Sverige, 60.