Säger nej till över 1 600 000 kronor

Holger Rune spelar inte Next Gen-turneringen

Publicerad 2023-11-11

Holger Rune, 20, lyckades kvalificera sig för säsongsavslutningen i Turin.

Nu väljer dansken att avstå Next Gen-turneringen i Saudiarabien.

– Det ger ingen riktig mening, säger mamma Aneke Rune till BT.

Holger Rune, Stefanos Tsitsipas, Jannik Sinner, Carlos Alcaraz, Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Andrey Rublev och Alexander Zverev är de åtta bästa tennisspelarna i världen som gör upp i säsongsfinalen i Turin kommande dagar.

Danske Rune, med nye tränaren Boris Becker, lyckades kvalificera sig efter en stark oktober.

Men 20-åringen har i och med detta valt att tacka nej till spel i Next Gen-turneringen i saudiska Jeddah i slutet på november. Där deltar de åtta bästa spelarna på ATP-touren under 21 år.

Mamma Rune förklarar

I och med Runes nej tack väljer han också att avstå från minst 1,6 miljoner kronor, något spelarna är garanterade bara genom att delta. Går man hela vägen landar prispengarna på fyra miljoner kronor.

– När man kvalificerar sig för säsongsfinalen spelar man inte Next Gen. Det ger ingen riktig mening att spela bland de åtta bästa spelarna under 21 år när man spelar bland de åtta bästa i världen, säger mamma Aneke Rune, som också är hans manager, till BT.

Tennisstjärnan behöver visserligen inte vara allt för nedstämd över sitt beslut. Att delta i ATP-finalen garanterar honom 3,5 miljoner kronor.

Holger Rune möter Novak Djokovic i första matchen på söndagskvällen.

Följ ämnen i artikeln