Novak Djokovics pappa filmad med rysk flagga

Srdjan Djokovic har blivit filmad med ryska anhängare på Melbourne Park.

Efter att sonen Novak Djokovic vunnit kvartsfinalen i Australian Open poserade pappan med en grupp som skanderade ”Vladimir Putin” och ”Russia Serbia”.

Personen bredvid håller en rysk flagga med Vladimir Putins ansikte och var iklädd en t-shirt med ryska krigssymbolen Z.

Australian Open-arrangörerna har informerat och påmint de aktiva om policyn kring flaggor och symboler.

Flera personer blev avvisade från läktaren under kvartsfinalen mellan Novak Djokovic och ryssen Andrey Rublev på grund av sina hyllningar till Ryssland.

De anstötliga scenerna fortsatte efter matchen sent på onsdagskvällen australisk tid.

Srdjan Djokovic har nu fångats på video efter att ha anslutit till de ryska manifestationerna.

Hälsning till Night Wolves

Enligt australisk media ser det ut som Srdjan Djokovic sedan lämnar dem med hälsningen ”zivejli Russiyani”, vilket sedan upprepas av de övriga i filmen.

Frasen ska vara på serbiska och kan översättas till ”länge leve ryssarna”.

Medan mannen med flaggan poserar bredvid Srdjan Djokovic skickar han också ett hälsningsmeddelande till Alexander Zaldostanov ”från Melbourne, Australien till våra bröder i Moskva”.

Alexander Zaldostanov är ledaren för motorcykelklubben Night Wolves som är nära allierade med presidenten Vladimir Putin, ibland kända som "Putins Angels" och vars flagga setts utanför Rod Laver Arena i en tidigare video.

”Undvik störande situationer”

Tennis Australia skriver i ett uttalande: ”En mindre grupp personer visade olämpliga flaggor och symboler och hotade säkerhetsvakter efter en match på onsdagskvällen och avvisades. En arbetsgrupp hjälper nu polisen angående olämpligt uppträdande. Spelare och deras team har blivit informerade och påminda om turneringens policy angående flaggor och symboler och att undvika varje situation som skulle uppfattas som störande. Vi fortsätter att ha ett nära samarbete med säkerhetspersonal och brottsbekämpande myndigheter.”

Novak Djokovic är i semifinal i grand slam-turneringen i Melbourne för tionde gången och är favorit att lyfta bucklan på söndag.

I semifinalen väntar amerikanen Tommy Paul och i den andra semifinalen möts ryssen Karen Khachanov och greken Stefanos Tsitsipas.

Srdjan Djokovic - Novaks pappa i trubbel.
Srdjan Djokovic - Novaks pappa i trubbel.
Novak Djokovic
Novak Djokovic
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.