”Han är receptet på en katastrof”

”Världens största förlorare” hyllas – och hånas

SPORTBLADET

Han har förlorat 143 miljoner kronor på nätpoker i karriären – 37 av dem bara i år.

Nu ger kollegan Barry Greenstein sin syn på danske Gus Hansens katastrofala förluster.

– Han är en av världens bästa allround-spelare. Men hans sätt att välja spel är receptet på en katastrof, säger han.

Det är i en intervju med danska pokermagasinet PNN som amerikanska proffset Barry Greenstein ger sin syn på kompisen och kollegan Gus Hansen.

Dansken var en av pokerboomens förgrundsfigurer under mitten och senare hälften av 2000-talet och har spelat in knappt 11,3 miljoner dollar eller 80 miljoner kronor i liverturneringar genom tiderna.

Sämst genom tiderna

Men de senaste åren har han mest gjort sig känd som nätpokerns absoluta bottenspelare alla kategorier.

I år är han den största förloraren i världen med ett minus på 5,2 miljoner dollar eller 37 miljoner kronor enligt statistiksajten Highstakesdb.com. Ser man på resultaten genom tiderna är dansken också överlägset sämst. Sen januari 2007 är han back osannolika 20,1 miljoner dollar eller 143 miljoner kronor.

Men Gus Hansen är långt ifrån den sämste spelaren i världen om du frågar rutinerade proffs som Barry Greenstein.

”Hamnat på efterkälken”

– Gus är en mycket bättre spelare än vad folk förstår och hans meritlista när det gäller turneringar är kanske den bästa någonsin. Han är en bra front-löpare men har hamnat på efterkälken online. Om man bortser från ett par uppsvings så har han kämpat med att få till det på nätet, säger Barry Greenstein.

Anledningen till Gus Hansens kräftgång tillskriver Barry Greenstein i stället danskens extrema oförmåga att välja rätt spel, att han ständigt tar sig an världens största stjärnor i deras favoritgrenar.

– Han har inte tagit hand om sig själv, för även om han är en av världens bästa allround-spelare så funkar det inte att jämt spela mot specialister i just deras favoritdiscipliner. Det är receptet på en katastrof, särskilt för en person som inte slutar spela när han förlorar eller inte spelar på topp, säger Barry Greenstein.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker