Tystar mobbarna – med 7 miljoner

Negreanus brutala utmaning efter näthånen: ”Satsar en miljon”

SPORTBLADET

Daniel Negreanu påstod att han kunde bli en vinnande high stakes-spelare online – och blev hånad och utskrattad på Twitter av en drös nätproffs.

Nu slår han tillbaka med en brutal utmaning – där han sätter 7 miljoner kronor på spel.

– Jag vill satsa en miljon dollar på att jag klarar det, säger han.

Det var för en dryg månad sen som kanadensiske superstjärnan Daniel Negreanu, tidernas mest framgångsrika pokerspelare i liveturneringar med osannolika 213 inspelade miljoner, fick nog.

Eftersom turneringar live och cash games på nätet skiljer sig väldigt mycket åt har många förståsigpåare under en längre tid påstått att han aldrig skulle klara av att vara en vinnande spelare på nätet.

”Satsa allt du har”

När en Twitter-användare påstod att Negreanu inte ens skulle gå vinnande från den i sammanhanget blygsamma nivån 5/10 dollar brast det för kanadensaren.

"Satsa allt du har så ska jag njuta av att lägga några dollar i din kopp när du sitter hemlös på gatan", blev Negreanus svar.

Han sade sig också vara villig att satsa en miljon dollar, motsvarande 7,2 miljoner kronor, på att han skulle kunna vara en vinnande spelare på nivån 25/50 dollar efter bara två veckors träning – och fick   omedelbart svar av årets pokerkomet Daniel Colman.

"Jag synar. Spelet är mycket annorlunda jämfört med (när du spelade sist) för fyra år sen", skrev Colman.

Pokerförbudet ställer till det

Men i det läget kändes det som att praktiska skäl skulle sätta stopp för den spännande utmaningen. Daniel Negreanu är nämligen bosatt i Las Vegas och med det amerikanska (med några undantag) förbudet mot nätpoker skulle han bli tvungen att flytta för att överhuvudtaget kunna försöka sig på utmaningen på PokerStars, bolaget som sponsrar honom.

Men nu har Daniel Negreanu satt upp en kravlista på pokerforumet Twoplustwo.com som skulle möjliggöra en utmaning. Och han är villig att satsa en miljon dollar mot vem som helst.

"Öppen för förhandlingar"

Vadet Daniel Negreanu föreslår lyder som följer:

Han ska spela 50 000 händer på nivån 25/50 eller högre inom loppet av ett år.

Har han inte klarat av att spela 50 000 händer får han ytterligare ett år på sig. Men måste böta 10 procent av insatsen.

Klarar han inte av att spela 50 000 händer inom de två åren så förlorar han vadet.

Han får två veckor på sig att "träna", det vill säga spela på de aktuella nivåerna men att de resultaten inte räknas in i vadet.

Är han plus med så lite som en dollar så vinner han hela vadet. Är han minus med så lite som en dollar förlorar han hela vadet.

"Så ja, jag vill satsa en miljon på det. Jag är självklart öppen för förhandlingar för jag vill gärna ta den här utmaningen, så länge villkoren tillåter mig att spela avslappnat", skriver han.

Återstår att se om Daniel Colman eller någon annan nappar...

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker