”Ska göra allt i min makt för att vinna”

Martin Jacobson om chansen att vinna 72 miljoner – och skriva svensk pokerhistoria

SPORTBLADET

Han får 72 miljoner kronor om han vinner – och ett tröstpris på 5,3 miljoner om det går åt skogen och han kommer allra sist.

Martin Jacobsons VM-final i poker börjar närma sig och han är fast besluten att skriva svensk pokerhistoria.

– Jag ska göra allt som står i min makt för att vinna, säger han i en stor intervju med Pokerstarsblog.nu.

2006 var senaste gången en svensk tog sig hela vägen till finalbordet i WSOP Main Event, pokerns gigantiska världsmästerskap, när Erik Friberg spelade hem en åttondeplats värd motsvarande 14,2 miljoner svenska kronor omräknat till dagens valutakurs.

Bäst och mest meriterad

Men i år kan den imponerande prestationen bli brädad, och det med råge. 27-årige Martin Jacobson, ursprungligen från Stockholm men bosatt i London, kommer att representera de blågula färgerna i Las Vegas den 10-11 november som en av deltagarna i "November Nine" – VM-finalisterna i poker 2014. En enorm insats med tanke på det enorma startfältet – 6 683 deltagare.

Han går in i turneringen på en åttondeplats av de nio deltagarna sett till antalet marker och har en tuff uppgift framför sig. Men han går också in i VM-finalen som den mest meriterade, och erkänt skickligaste spelaren, på hela finalbordet.

Vägen till förstapriset på 10 miljoner dollar – 72 miljoner kronor – ligger öppen för den före detta kocken.

"Kan få dela på andraplatsen"

– Alla vid bordet är hyfsat erfarna och duktiga spelare så det kommer nog bli en bra fight. Bruno Politano, Jorryt van Hoof, Felix Stephensen och Billy Pappconstantinou verkar alla vara väldigt bra grabbar så dom kan få dela på andraplatsen, säger Martin Jacobson till Pokerstarsblog.nu.

Berätta om dagarna under WSOP. Kände du dig i bra form redan från starten? Hur mycket avslutade du respektive dag med?

– Ja verkligen, jag tror faktiskt aldrig jag känt mig i bättre form en turnering igenom. Jag hade en riktigt bra start och slutade dag 1 som overall chipleader vilket såklart kändes fantastiskt i årets viktigaste turnering. Jag hade över 200,000 inför dag 2 som började på 250/500 och jag lyckades hålla i momentumet ända fram till dag 7. Jag hade faktiskt inte en förlorande blindsnivå ända fram till nivå 23 som var dag 5. Jag har hittills heller aldrig varit all-in. Mitt mål är att fortsätta den trenden tills jag står som segrare.

Kunde du sova mellan spelet de sista dagarna?

– Jag sov relativt bra, främst för att man var utmattad men adrenalinet gick på högvarv så fort klockan ringde på morgonen så man hann aldrig riktigt känna tröttheten förrän allt var långt över.

Vad har du för strategi inför finalen?

– Att göra allt som står i min makt för att vinna.

Läs hela den stora intervjun med Martin Jacobson här

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker