Slåss om 600 000 i Stockholm

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Med en vecka kvar till VM i St. Moritz är flera svenska alpina åkare skadade. 

Men Mattias Hargin och Frida Hansdotter slåss om segern – och 600 000 kronor – på hemmaplan i Stockholm.

– Jag ska ut och köra ifrån dem, säger Hansdotter. 

Jens Byggmarks säsong är över och skadade Maria Pietilä Holmner och André Myhrer går en kamp mot klockan för att bli klara till VM. 

Förbundskaptenen för såväl damerna som herrarna räknar med att ställa upp med fyra åkare i slalom och storslalom, men när sista världscuptävlingen inför VM går av stapeln på hemmaplan med parallell i Hammabybacken är det bara Mattias Hargin och Frida Hansdotter som ställer upp. 

– Jag kommer hit med bra självförtroende. Förra året hade jag slalomcupen att försvara, men nu har jag allt att vinna så jag ska ut och köra ifrån dem, säger Hansdotter.

”En bonus”

Stockholmaren Hargin åkte ut redan i första heatet förra året och hoppas på revansch. 

– Nu går jag också in som ganska dåligt rankad och då kan man möta en av de bästa direkt så det gäller att vakna till och försöka ta sig vidare. Då kan allt hända. Självklart skulle ett resultat inför VM ge lite men det känns lite annorlunda eftersom det är parallell, säger han. 

Förutom äran gör de tolv bästa åkarna i slalomcupen upp om 600 000 kronor, den näst högsta prissumman under hela världscupcirkusen. 

– Det är mest en bonus, säger Hansdotter som vann den senaste slalomtävlingen i Flachau och går in i VM med självförtroendet på topp. 

– Sätter jag mina två åk så är jag snabbast i världen. Det är bara en som kanske kan slå mig och det är ju Mikaela (Shiffrin). Hon kanske inte gjorde sitt bästa resultat i Flachau, men samtidigt slår jag henne med mycket och förhoppningsvis kanske man skakar henne lite. Men jag tror att hon är svårskakad.