Christian Coleman

Walmartkvitto fäller världens snabbaste man

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Christian Colemans julklappshandlingsförklaring höll inte.

Nu har en disciplinnämnd slagit fast att världens snabbaste man stängs av i två år för missar i vistelserapporteringen.

Nyckeln: ett Walmartkvitto.

Christian Coleman såg ut att missa VM 2019 på grund av att han missat tre olika dopningstester inom ett år. Den gången kom Coleman undan på en teknikalitet och kunde istället vinna VM på 100 meter.

Världsrekordhållaren på 60 meter har dock fortsatt vara på ställen han inte ska vara. Den 9 december 2019 gick dopningsjägarna återigen bet när de ville testa honom.

Coleman förklarade efteråt att han var och handlade julklappar i en närliggande galleria hemma i Lexington.

Missar OS

Men den förklaringen köper inte den disciplinnämnd som nu utrett fallet. Coleman skulle vara tillgänglig mellan 19.15 och 20.15 och har själv hävdat att han återvänt från julhandlandet strax innan entimmesperioden gått ut för att se inledningen på en amerikansk fotbollsmatch.

Men bland annat två kvitton från ett chipotle-inköp 19.53 och Walmart klockan 20.22 lagts fram som bevis mot superstjärnan.

”Fast Walmart ligger relativt nära idrottens hus hade det varit omöjligt för honom att köpa chipotle 19.53, åka hem, parkera, gå in i huset, äta chipotlen, se avsparken och sedan gå ut och köra och handla 16 olika produkter på Walmart.”, skriver man i utredningen.

Och nu döms att han till två års avstängning för de missade testerna. Den 14 maj 2022 är han återigen välkommen att tävla – men kommer alltså då ha missat chansen till ett OS-guld i Tokyo.

Domen kan överklagas till Idrottens skiljedomstol, CAS och det aviserar också Christian Colemans juridiska ombud att han kommer att göra. Det finns inga bevis för att Christian Coleman ska ha dopat sig.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Nu får Coleman betala ett högt pris

ÄMNEN I ARTIKELN

Christian Coleman

Friidrott

Walmart