Ishockey

Misstänkte SHL-spelaren byter till kändisadvokaten

Av: 

Simon Norberg

Den misstänkte anländer till tingsrätten

Foto: Tord Westlund

SPORTBLADET

Den Brynässpelare som sitter häktad, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och misshandel, har bytt ut sin försvarare och begärt att istället få Hanna Lindblom.

Hon är en av landets mest framstående advokater.

– Min klient förnekar både misshandel och våldtäkt, det tycker jag är viktigt att understryka, säger hon.

Under onsdagen häktades den SHL-spelare som är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och misshandel i nära relation.

Spelaren i fråga är hemmahörande i Brynäs IF.

Han nekar till brott och hans advokat överklagade sedan beslutet om häktning till hovrätten.

I dag beslutade hovrätten att avslå överklagan att försätta honom på fri fot. Därmed blir han kvar i häktet under utredningens gång.

Begärde att få kändisadvokaten

I dag framkom det dessutom att mannen har bytt ut sin försvarare och begärt att få representeras av kändisadvokaten Hanna Lindblom.

Hanna Lindblom

Foto: Henrik Montgomery/TT

Lindblom har företrätt misstänkta i flera uppmärksammade sexbrottsmål, bland annat TV4-profilen Martin Timell när denne friades för våldtäkt 2018. Varför den misstänkte valt att byta advokat vill hon inte svara på.

– Jag var lite förberedd på den frågan. Men varken jag eller hans förra försvarare kommenterar det utan vi konstaterar bara att nu är det jag som är hans nya försvarare och kommer vara så, säger Lindblom.

Hur ser du på fallet och vad har du för förhoppningar framåt?

– Jag konstaterar att min klient är häktad. Jag har nu gått igenom häktningspromemorian och jag känner mig optimistisk. Samtidigt är det så här att det är allvarliga misstankar. Domstolen har funnit att det föreligger sannolika skäl men sannolika skäl är långt i från att en gärning är styrkt. Min klient förnekar både misshandel och våldtäkt, det tycker jag är viktigt att understryka, säger hon.

”Vi håller kontakten”

Att hovrätten avslog överklagan att försätta mannen på fri fot överraskar inte hans nya försvarare.

– Ja, alltså problemet är att jag nästan skulle säga att det är väntat. Hovrätten får in ett överklagande, ett skriftligt material, de har inte så mycket att ta ställning till. Det är ganska svårt. Jag tror att om ett sånt här mål, jag ska verkligen säga om, går vidare till en huvudförhandling så är det under en huvudförhandling saker kommer upp på bordet och saker och ting också ställs på sin spets. Jag tror sådana här mål avgörs där. De avgörs inte på ett häktningsbeslut som överklagas.

Vad blir nästa steg här för dig och din klient?

– Nu håller vi kontakt här under resans gång och förundersökningen fortlöper ju nu. Eftersom polisen nu har en frihetsberövad person i den här utredningen måste utredningen också handläggas skyndsamt, nu kan man inte släpa fötterna efter sig. Nu får polisen agera här och bedriva sin förundersökning med allt som de har för avsikt att göra. Möjligen brukar det bli så att jag med min klient kommer med förslag på olika utredningsåtgärder. Så brukar det vara.

De misstänkta brotten ska ha inträffat nattetid i mitten av mars i en lägenhet i närheten av klubbens hemmaarena. Timmar innan de misstänkta brotten så spelade spelaren match med Brynäs. Åtalstiden är satt till den 19 maj klockan 11.00

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

SHL-spelaren häktad – på sannolika skäl för våldtäkt och misshandel

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

SHL Svenska hockeyligan

Brynäs IF