Talangens kvitteringsbomb bakom vändningen mot serieledaren

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Villa såg länge ut att gå mot segern.

Men Edsbyn vände och vann efter en stark slutforcering – som startades av Ted Hedells, 20, kanonskott.

– Deras avslut till 3–2 och 2–2 är i yttersta världsklass, säger Villas Martin Karlsson.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


I premiären delade lagen på poängen uppe i Hälsingland. Under onsdagens returmöte mellan fjolårsfinalisterna i Lidköping blev det jämnt på nytt, men den här gången drog Edsbyn det längsta strået.

Med mindre än kvarten kvar bombade Edsbyns 20-årige Ted Hedell in kvitteringen och efter en timeout och knappa tio minuter gjorde även gästernas skyttekung likadant. På tilläggstid fastställde sedan Simon Jansson slutresultatet till 4–2 till det regerande mästarlaget.

– Otroligt viktig. Vi visste att det är bland de tuffaste bortamatcherna på säsongen och var riktigt sugna på att komma ner och göra något bra och jag tycker vi krigar och sliter hela matchen, säger Oskar Wikblad i Sportbladet play om segern.

– Det är inte varje dag man vinner här nere.

”Vi ska orka bättre”

– Det är tätt och tufft som det ska vara i toppmatcher och vi räcker inte riktigt till när det ska avgöras sista tio när det ska avgöras. Det är väl egentligen så, säger Villas lagkapten Martin Karlsson i Sportbladet Play.

Förra veckan tvingades Villa att pausa sin verksamhet och kunde först återstarta den under måndagen. Men det var inte därför hemmalaget inte räckte till, menar Villakaptenen.

– Man ska inte skylla på saker. Vissa i laget kanske kan skylla på det, men vi är flera i laget som har fått träna fys och hållit igång. Jag tycker vi ska orka bättre, säger han.

”Titta och njut”

Villa Lidköpings Joel Broberg såg ut att bli stor hjälte för hemmalaget efter att ha stått för matchens delikatess drygt 20 minuter in i den andra halvleken. Efter att ha grävt fram bollen i en kamp vid sargen stack han iväg och gjorde bort gästernas försvar helt på egen hand och skickade in 2–1 bakom en storspelande Anders Svensson, kort efter att Edsbyn fått in sin kvittering.

– Ja, titta och njut mina damer och herrar där hemma, säger kommentatorn Christoffer Phil-Svensson i Sportbladet Play.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Ted Hedell.
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
Ted Hedell.
Publicerad:

LÄS VIDARE