Pedersen: Var nervös innan matchen

Masarna vann med 61–29 mot Vetlanda i första slutspelsmötet

Ett skadedrabbat Masarna valde att plocka in trefaldige världsmästaren Nicki Pedersen inför slutspelet.

Och det blev succé direkt för speedway-veteranen.

– Jag var faktiskt lite nervös innan matchen, säger 43-åringen.

På tisdagskvällen inleddes slutspelet i Bauhaus-ligan. Första heatet mellan Masarna och Vetlanda slutade oavgjort, men sedan stack hemmalaget ifrån efter en femetta (Kim Nilsson och Przemyslaw Pawlicki).

Ledningen utökades ytterligare när Masarnas nyförvärv, Nicki Pedersen, vann det tredje heatet.

– Det är jättekul att vara tillbaka i Sverige. Sedan känns det väldigt bra att få köra här och att vinna på hemmaplan, säger den trefaldige världsmästaren Nicki Pedersen till Dalarnas Tidningar.

”Tog chansen direkt”

Pedersen, vars kontrakt med Rospiggarna bröts när coronapandemin bröt ut, blev tillsammans med Kim Nilsson poängbäst (14 poäng vardera) när Avestalaget vann med hela 61–29.

– Jag var faktiskt lite nervös innan matchen, men fick en bra start. När chansen kom nu att få köra i Sverige så tog jag den direkt, det känns väldigt bra, säger dansken.

På onsdag väntar returmöte i Vetlanda.

– Det är mycket svårt att säga hur det kommer gå. Vetlanda har en svår bana, allt kan hända. Man har bra och dåliga stunder i ett lag, men vi ska ändå till semifinal, säger Nicki Pedersen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.