MMA

”Räknar med att hon inte får vara där”

Simon Skölds första fajt på 1,5 år

Av: 

Emil Eiman Roslund

SPORTBLADET

Första fajten på ett och ett halvt år.

Men familjens stöd kan utebli för Simon Sköld.

– Jag räknar inte med det, säger han.

MMA-fajtern Simon Sköld ska kliva in i matchoktagonen igen. Senast var i maj 2019 när han förlorade mot brassen Diego Nunes på Cirkus i Stockholm i en Superior Challenge-titelfajt. Nu ska Sköld möta landsmannen Fernando Flores den 28 november.

– Det känns jättebra, det ska bli jättekul. Jag skulle gått en match i maj, men då kom ju corona. Jag trodde inte att det skulle bli någon match i år, men nu har de fått till det på ett litet annorlunda sätt.

I marknadsföringen beskrivs du som Sveriges mest folkkära MMA-fajter. På vilket sätt är du det?

– Hehe, det har väl blivit så i och med att jag är offentlig i ett annat sammanhang. Folk kanske har börjat kolla på grund av min fru (Camilla Läckberg, författare) och det har öppnat för en annan publik. Men jag tänker inte på mig själv på det sättet, vi har folk som har större framgångar inom sporten. Alexander ”The Mauler” Gustafsson är ju den största, som kanske har blivit omkörd av Khamzat Chimaev.

33-årige Sköld ska fajtas i så kallad catchvikt, upp till 68 kilo. Ett uttryck som används när en fajt inte följer de klassiska viktklasserna, Skölds och Flores fajt ligger mellan fjäder- och lättvikt.

Simon Sköld efter segern i Superior Challenge 2017.

”Tråkigt att gå ner”

– Jag har tränat på bra under sommaren. Jag har varit hemma lite mer än vanligt och tycker det är kul att träna. Det är alltid tråkigt att gå ner i vikt, men jag ligger bra till och har aldrig missat vikten.

Lätt för att gå ner i vikt?

– Väldigt enkelt. Jag stryper åt kosten successivt. Samtidigt har jag ett bra intag så att man orkar träna och kan gå ner i vikt.

Stundande matchen mot Fernando Flores. Tankar?

– Han har hållit på länge och älskar sporten. Han är inte specialist på någonting och är väldigt svåravslutad. Det ska bli skitkul att göra det här testet.

Simon Sköld och Camilla Läckberg.

”Konstigt”

Likt alla andra idrottsevenemang i Sverige ska MMA-galan med Skölds fajt arrangeras utan publik, på grund av restriktionerna.

– Det känns väldigt konstigt att förebereda sig, och jag tror att det sedan kommer att kännas konstigast runt omkring. Men när domaren väl säger ”fight” tror jag den biten försvinner.

Vad tror du om möjligheten att få stöd från familjen på plats?

– Jag räknar inte med det, men hoppas.

Galan Superior Challenge 21 avgörs den 28 november på Älvsjömässan.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Alfelt: Han skickar upp ribban på Duplantishöjder

ÄMNEN I ARTIKELN

MMA

Simon Sköld

Camilla Läckberg

Khamzat Chimaev