Badou Jack: ”Antingen några 100 000 eller miljoner...”

SPORTBLADET

Badou Jack var tvungen att lämna ifrån sig sin nya VM-titel direkt efter att han vunnit den.

– Det gällde att antingen tjäna några 100 000 dollar mot någon som bara gått elva matcher eller miljoner mot en som är mycket bättre, säger Badou Jack.

I grunden handlar det om precis det som Sportbladet skrivit tidigare. Att Badou Jack och hans promotor Floyd Mayweather Jr inte var intresserade av en match mot den obligatoriske utmanaren, ryssen Dimitrij Bivol.

Under förhandlingarna inför VM-matchen mot Nathan Cleverly försökte Mayweather Promotions att få bort det obligatoriska försvaret men WBA vägrade. Till slut valde Mayweather för att få till matchen i Las Vegas att låta organisationen skriva in att Badou Jack direkt skulle avsäga sig sin titel vid en eventuell vinst.

– Bivol är inte alls på den nivå som de boxare jag mött senast är. Floyd sa till mig att enda sättet att komma ifrån den matchen var att i dealen ge upp bältet direkt. Samtidigt lovade Floyd mig ”bättre grejer” nästa gång, säger Badou.

Ovanlig uppgörelse

Det är en väldigt ovanlig uppgörelse och det är heller inte många boxare som gett upp två världsmästartitlar. Badou Jack släppte i januari sin VM-titel för WBC i supermellanvikt och avsäger sig nu alltså också WBA-titeln i lätt tungvikt.

– Nej, det är inte många som gjort det, men det är heller inte många som har boxats titelmatch direkt efter att ha sagt upp en titel i en annan viktklass. Det är inte många som gjort vad jag kan.

”Kanske i december”

Stormatchen som Mayweather siktar in sig på är i första hand fortfarande kanadensiske WBC-mästaren Adonis Stevenson.

– Det händer saker bakom kulisserna, min promotor jobbar på. Det är inget jag kan kontrollera, säger Badou.

Han tar det fortfarande lugnt efter segern över Cleverly för en månad sen.

– Jag umgås mest med familjen men har börjat att träna så smått.

Tidsmässigt är det troligast med en ny match i januari-februari nästa år.

– Ja, men det kan kanske till och med bli redan i december. Vi jobbar på något stort, säger Badou Jack.

Foto: TT
ARTIKELN HANDLAR OM