IAAF rasar mot BBC – hotar med anmälan

Foto: BBC
SPORTBLADET

LONDON. Doktor Pam Venning hamnade i skottgluggen när BBC:s stjärnexperter krävde svar gällande behandlingen av Isaac Makwala.

Enligt Telegraph är nu IAAF så arga över behandlingen att man funderar på en formell anmälan mot storkanalen.

När Isaac Makwala förbjöds löpa 400-metersfinalen på grund av ett magvirus rasade flera av BBC:s tunga expertnamn. Michael Johnson menade att IAAF inte visste vad de gjorde och Colin Jackson tyckte att IAAF ”rånat alla på en sensationell final”.

För att förklara grunderna till beslutet bjöd kanalen in Doktor Pam Venning, chef för den medicinska organisationen under London-VM. Det blev en 15 minuter stenhård intervju där Michael Johnson, Paula Radcliffe och Denise Lewis grillade Venning.

”Utfrågningen respektfull”

Flera av frågorna har i efterhand kritiserats som okunniga, bland annat Paula Radcliffes fråga om varför det inte tagits blodprov – då just blodprov ändå inte kan ge något svar i det här fallet. Och IAAF ska vara mycket upprörda på den brittiska tv-jätten enligt uppgifter till Telegraph.

Foto: Jimmy Wixtröm
Foto: Jimmy Wixtröm

Så upprörda att man nu överväger att formellt anmäla kanalen som står som huvudproducent för hela VM:s sändningar.

BBC har tidigare svarat på kritiken mot intervjun:

”Vi har förstått att några tittare inte är glada över sättet som Dr Pam Venning frågades ut på av vårt studiogäng – men tonen i utfrågningen var respektfull och Dr Venning kunde presentera IAAF:s position på ett klart och effektivt sätt”, skriver man i ett pressmeddelande.

Här stoppas stjärnan utanför VM-arenan 00:25

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM