Muguruza vann Wimbledon – krossade Williams i finalen

avPovel Arwidson

Foto: MATTHEW CHILDS / TT NYHETSBYRÅN

Spanjorskan Garbine Muguruza, 23, vann i dag sin första Wimbledontitel.

I första set vann Muguruza knappt, men motståndaren Venus Williams kollapsade i andra set och Muguruza förlorade då inte ett enda gem.

Segern innebär Muguruzas andra Grand Slam-titel.

Foto: David Ramos / Getty Images Europe

Wimbledonfinalen började jämnt, och Muguruza vann till slut första set med 7–5, trots att att Williams länge såg ut att ta hem det.

Men andra set blev till ren uppvisning av spanjorskan. Hon körde över Venus Williams och släppte inte ett enda gem. Hon vann alltså andra set med 6–0, och Muguruzas första Wimdledontitel är ett faktum.

– Det var den tuffaste matchen hittills. Jag såg Venus spela när jag växte upp, så att möta henne här var otroligt, säger Muguruza i Eurosport.

Segern innebär att Muguruza till slut fick sin revansch efter finalförlusten mot Venus syster Serena, för två år sedan. Spanjorskans Wimbeldontitel är hennes andra Grand Slam-titel. Den första vann hon i fjol i Franska Mästerskapen.

– Jag förlorade för två år sedan mot Serena, och då sa hon att jag skulle vinna någon dag. Och nu är jag här, säger Muguruza.

”Det kommer fler chanser”

Veteranen Venus Williams, 37, spelade i dag sin nionde final i Wimbledon. Hon har fem segrar, varpå den senaste kom 2008. Men trots hennes ålder verkar inte hennes karriär vara över riktigt ännu.

– Jag gjorde mitt bästa i dag, och jag tror det kommer fler lägen, säger Williams till Eurosport efter finalen.

Hon hyllar också sin motståndare efter förlusten:

– Fantastiskt. Jag vet hur hårt du jobbar, och jag är säker på att det här betyder jättemycket för dig, säger hon.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
ARTIKELN HANDLAR OM