Blundern: Missade vattengraven

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: TV4

Stor guldfavorit.

Då stod Beatrice Chepkoech, 26, för en jätteblunder och sprang förbi en vattengrav i finalen på 3 000 meter hinder.

– Vad gör hon?! säger kommentatorn Johan Edlund i TV4.

Fredagen blev ingen stor svenskdag i friidrotts-VM. Löparna Hanna Hermansson och Kalle Berglund åkte ur och Fredrik Samuelsson kastade in handduken i tiokampen och därmed är mästerskapet över för svensk del med två tävlingsdagar kvar.

Publiken bjöds dock på flera godbitar under kvällen. Bland annat damfinalerna i längdhopp och 3 000 meter hinder och herrarnas släggfinal.

Snackis

Efter att Ivana Spanovic, 27, missat guldet i längdhoppet på grund av att nummerlappen nuddat sanden (!) trodde nog de flesta att de hade sett kvällens märkligaste.

Men frågan är om inte finalen på 3 000 meter hinder skapade lika många rubriker.

Fråga Beatrice Chepkoech, 26.

90 sekunder in i loppet stod kenyanskan för en rejäl blunder när hon helt plötsligt bröt sig ur klungan och sprang rakt förbi ett vattenhinder.

– Vad gör hon?! Hon springer helvarv i stället för att dra in för vattengraven. Vad är det som händer? säger kommentatorn Johan Edlund i TV4.

”Helt i andra tankar”

– Hon var tydligen i helt andra tankar, säger experten A Lennart Julin.

Och oturen slutade inte där.

Kort efter tabben – och i sin febrila jakt på tätklungan – ramlade Chepkoech på ett hinder och sprang till slut i mål som fyra på 9.10,45.

– Hade hon löpt som hon ska så hade hon vunnit. Men att hon var med i täten över huvud taget är sensationellt, säger Johan Edlund.

Vann gjorde i stället amerikanskan Emma Coburn på 9.02,58, före landsmaninnan Courtney Frerichs på 9.03,77.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM