Leif R Carlsson slängs ut från slottet

Sedan i våras har hockeyprofilen Leif R Carlsson, 64, legat i en fastighetstvist ute på Lidingö.

I dag meddelade Stockholms tingsrätt att Crowns-grundaren omedelbart tvingas flytta ut, uppger Piteå-Tidningen.

Han blir även skyldig motparten närmare 100 000 kronor i rättegångskostnader.

Leif R Carlsson har bott ute på slottet Villa Kassman på Storholmen i 23 år.

Men efter att hans ex-kompanjon Nils Andersson i våras sålde fastigheten för närmare 25 miljoner kronor uppstod en tvist.

Carlsson har hela tiden hävdat att han äger halva fastigheten, även om det inte står med på några papper.

– Jag är naiv. Det är en del… jag litar på människor. Framför allt på honom. Vi vann SM-guld tillsammans och vi köpte det här tillsammans. Jag tyckte jag hjälpte honom. Jag var glad. Nu säljer han till en annan och tar pengarna. Jag framställs som en uteliggare som kommit in i huset, sade 64-åringen till Sportbladet i maj.

– Vi köpte fastigheten gemensamt. Från dag ett har jag betalat alla kostnader för fastigheten, så väl värme som vatten, avlopp och sophämtning. Räntor på lån, allting. Leif har inte betalat en enda krona under dessa år. Fram till 2005 hade jag lagt ner nio miljoner kronor och då kom vi överens om att jag skulle köpa loss hans halva, för det var ju orimligt att han skulle stå kvar som ägare på en egendom i ett läge där han inte betalat en enda spänn, kontrade Andersson.

100 000 kronor i rättegångskostnader

Andersson och köparen försökte avhysa Carlsson från fastigheten med hjälp av Kronofogden men fick avslag i slutet av maj.

Leif R Carlsson framför Villa Kassman.
Leif R Carlsson framför Villa Kassman.

Leif R Carlsson, som 2016 sjösatte hockeyprojektet Crowns, har hela tiden varit beredd på en lång rättslig process.

Men nu verkar så inte bli fallet.

Piteå-Tidningen rapporterar att Stockholms tingsrätt, via en så kallad tredskodom, meddelat 64-åringen att han omedelbart måste flytta ut och ersätta motparten med 96 550 kronor i rättegångskostnader.

”Domen i denna del får verkställas utan hinder av att den inte vunnit laga kraft”, står det i domen enligt tidningen.

– Hur kan det här ha kunnat hända? Jag visste inte at jag blivit delgiven. När jag fick handlingarna och tittade på underskriften såg jag att det inte var jag som skrivit under. Den är falsk. Det är urkundsförfalskning och jag tycker det är ganska allvarligt. Jag har i alla fall inte skrivit den handling som har kommit in till tingsrätten, säger Crownsgrundaren som kommer kräva omprövning på beslutet.

Köparen, som inte kunnat flytta in eftersom Carlsson bott kvar, är lättad.

– Det är som det ska vara. Det kanske finns hopp för Sveriges rättssamhälle ändå. Han kan ta sitt pick och pack och dra därifrån. Om han inte flyttar självmant så kommer polisen att ta ut honom, säger han till PT.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN