Armand Duplantis kraschade efter OS

Armand Duplantis, 21, går snart in i ett tufft tävlingsschema.

Stavhoppsstjärnan medger att det varit tufft att ladda om efter OS-guldet.

– Man har varit så hög på adrenalin och sen kraschar man lite, säger han till TT.

Efter OS-guldet i Tokyo har Armand Duplantis fått ladda batterierna hemma i Sverige och Uppsala. Visserligen är säsongen inte över bara för att det stora målet – OS-guld – är uppnått, men 21-åringen har hunnit få lite värdefull tid med sin familj.

– Min semester var att tillbringa tid med min familj och flickvän. Det är allt jag behöver. Man vill fira med de som står en närmast, säger Duplantis till TT.

Aramand Duplantis under OS i Tokyo.
Aramand Duplantis under OS i Tokyo.

”Kraschade efter OS”

Tidigare i dag presenteras en av de största sponsorsatsningarna i nordisk friidrottshistoria när Duplantis, på plats under presentationen i Helsingfors, tillsammans med Daniel Ståhl kommer att bilda ett Team Capitalbox ihop med de båda finländska trestegshopparna Kristiina Mäkelä och Senni Salminen.

Stavhopparen säger att det har varit lite av en uppförsbacke efter OS.

– Det har varit lite svårt att vakna igen. Man har varit så hög på adrenalin och sen kraschar man lite. Men jag börjar redan få tillbaka min motivation, säger han.

Inom loppet av åtta dagar ska Duplantis tävla i tre Diamond League-galor. Han börjar i Lausanne 26 augusti och två dagar senare är det Paris som väntar. Den 3 september ska han hoppa i Bryssel.

– Jag började träna den här veckan men det var lätt träning – nu i veckan ska jag träna hårdare, säger han.

Vet inte när han ska till USA

Därefter är planen att lämna Sverige, men exakt när vet han inte. 21-åringen är nu mer rotad i Sverige och det blir allt svårare för honom att lämna för att resa tillbaka till Louisiana i den amerikanska södern.

– Jag blir mer och mer bekväm, och det blir allt svårare för mig att lämna. Kanske när vädret blir sämre. Jag har inte riktigt tänkt på det, jag vet inte ens om jag har en returbiljett bokad. Men när det blir för kallt för att spela golf och träna så lämnar jag nog.

TT: Att ha en svensk flickvän påverkar också?

– Det gör att man har en väldigt bra anledning att stanna. Min flickvän är här och det har blivit hemma för mig.

 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN