Hittades död i sin säng – blev 23 år

Tarik Elyounoussi i sorg

Lagkamraterna trodde att han hade försovit sig.

När frånvaron undersöktes hittades Riuler de Oliveira död i sitt hem, 23 år gammal.

– Man tror inte att det är sant, säger Tarik Elyounoussi.

Den japanska fotbollsklubben Shonan Bellmare har sorg efter den chockerande nyheten att brasilianske mittfältaren Riuler de Oliveira hastigt dött av hjärtstopp.

Norska tidningen Dagbladet har varit i kontakt med lagkamraten Tarik Elyounoussi (tidigare i allsvenska AIK) som berättar att de fick dödsbeskedet på tisdagens träning.

”Alla stod och grät”

Riuler de Oliveira dök aldrig upp på träningen och svarade heller inte i telefon, varpå man började ana oråd och åkte till hans hem för att undersöka frånvaron. Där hittades 23-åringen död. Enligt lokala medier ska han alltså ha drabbats av hjärtstopp.

Riuler de Oliveira, till vänster, hittades död i sitt hem. Lagkamraten Tarik Elyounoussi berättar om chockbeskedet.
Riuler de Oliveira, till vänster, hittades död i sitt hem. Lagkamraten Tarik Elyounoussi berättar om chockbeskedet.

– De hittade honom i sängen. Det är så fruktansvärt tragiskt. Han hade ett litet barn på fem år hemma i Brasilien också, säger Elyounoussi.

– Vi fick reda på det på träningen och alla stod bara och grät.

Satt bredvid varandra

Riuler de Oliveira kom till Shonan Bellmare i oktober 2020. Då hade Tarik Elyounoussi varit där i tio månader. Elyounoussi berättar att de kom varandra nära och att de Oliveira hade sin plats bredvid honom i omklädningsrummet.

– Jag har fortfarande inte fattat det. Hans kläder hänger kvar där, hans grejer är kvar. Man tror inte att det är sant. Han var så pass ung. Sådana här saker ska inte få ske. Att en så ung och frisk människa går bort … det ska inte få hända, säger Tarik Elyounoussi.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN