Eckhoff: ”Plötsligt verkar vi som de värsta bitcharna”

ÖSTERSUND. Skidskyttepremiären bjöd inte bara på skyttedrama.

De norska stjärnorna Tiril Eckhoff och Ingrid Landmark Tandrevold har sagt att det ryska damlaget har bitchiga blickar, något inte ryskorna gillade.

– De har översatt från vår podcast och det är aldrig bra. Plötsligt verkar det vara jag och Ingrid som är värsta bitcharna, säger Eckhoff.

Skidskyttesäsongen är igång och en av snackisarna inför var ordväxlingarna mellan det ryska damlaget och de norska storstjärnorna Tiril Eckhoff och Ingrid Landmark Tandrevold. Den norska duon har podcasten ”Kant ut” tillsammans och avsnitt 11 svarade de på frågor, bland annat vilka deras bästa vänner är från andra nationer:

Eckhoff: Det finns en rysk kvinna (Ekaterina Yurlova). Hon är underbar, otroligt söt.

Tandrevold: Ja, hon är verkligen världens trevligaste. Resten av ryssarna pratar nästan inte engelska.

Eckhoff: Och de har vanligtvis en extremt bitchig blick. Det är mycket blickar, då blir jag bara rädd.

Irina Kazakevich
Irina Kazakevich

Ryssland gav svar på tal

Att de norska åkarna är rädda för ryskorna gick inte damlaget obemärkt förbi och när frågan kom på en intervju passade Kazakevich på att ge tillbaka.

– Jag skulle till exempel inte heller ha kontaktat Ingrid. Jag skulle bli rädd, hon har ett väldigt fokuserat ansikte, säger den ryska skidskytten Irina Kazakevich till Sports.ru.

Eckoff menar att det sällan blir bra när man översätter deras norska podcast till ett annat språk.

– De har översatt från vår podcast och det är aldrig en bra idé, det blir liksom google translate-nivå. Plötsligt verkar jag och Ingrid som de värsta bitcharna. Jag menade att de ryska åkarna är väldigt ryska och jag har sagt att de ser skrämmande ut för de är inte så glada och ser ofta sura ut. Det har de översatt som att de är bitches och det blir lite jävligt, säger Eckhoff som har en lösning på det lite språksnåriga dramat.

– Vi får försöka ro oss ut ur den är situationen helt enkelt, säger 31-åringen och gestikulerar som att det satt åror i hennes händer.

Även Irina Kazakevich har en lösning på problemet:

– Jag tror att om jag tar fler pallplatser och satt med på alla presskonferensen så skulle den här barriären försvinna (skratt) Därför måste vi sträva efter att se till att detta sker så snart som möjligt, sa Kazakevich.

Tiril Eckhoff
Tiril Eckhoff

”Spänd och nervöst”

Tiril Eckhoff var den stora giganten under förra säsongen men fick en riktigt tuff premiär i Östersund med en 30:e plats och fem bom.

– Jag var spänd och nervöst, det var tråkigt. Jag tycker jag var långsam med skotten också, det finns egentligen inget jag vill ta med mig från premiären.

Damernas sprint börjar 11.00 och herrarnas 13.45 under söndagen.

Ingrid Landmark Tandrevold
Ingrid Landmark Tandrevold
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln