Laurén: Fick in en smäll så att jag såg stjärnor

avStefan Alfelt

SPORTBLADET

STOKKE. Mikaela Laurén gjorde sin bästa match någonsin. Satte press på världsmästaren Cecilia Brækhus men förlorade på teknisk knockout i sjätte ronden.

– Det irriterar mig som fan att det kunde varit jag som fick in den där riktiga kyssen. Det känns för jävligt, för jag hade chans och det var en otrolig känsla, säger Mikaela Laurén.

Foto: Viasat

Matchen var intensiv från start med massor av träffar från båda boxarna.

– Jag borde följt upp bättre när jag fick in tunga smällar. Varit mer av en pitbull, säger Mikaela.

I fyra ronder gav hon Brækhus en stentuff fajt med ideliga slagväxlingar. Brækhus tog emot fler smällar under de ronderna än hon normalt tar på en match som går tiden ut.

– Mikaela kämpade som en lejonhona. Efter första knockdownen var jag helt chockad över att hon kom upp igen och fortsatte att kämpa. All respekt för min motståndare. Jag tror vi bjöd på show, säger Brækhus.

Besviken – men ändå stolt

Mikaela Laurén var besviken för förlusten men också nöjd med sin insats.

– Jag gjorde den bästa boxning jag har gjort. Det kändes som att jag hade kontroll och jag tänkte i början att jag kan ju slå mästaren. 

– Därför känns det för jävligt att förlora på teknisk knockout. Jag har gjort det två gånger och båda gångerna mot Cecilia. Men hon är ändå världens bästa boxare. 

Matchen avgjordes av Brækhus många träffar. När hon får ett övertag fullföljer den norska superstjärnan alltid.

– Hon fick in en smäll så att jag såg stjärnor på riktigt, säger Mikaela.

Som ändå kom upp i tid för att få fortsätta boxas.

– Mikaela var väldigt trött efter alla mina träffar. Jag trodde att jag skulle få nere henne tidigare men Mikaela är stenhård. Hon har en fighting spirit som inte är av denna värld. All respekt till henne, säger Brækhus.

– Ge upp finns inte i min ordlista. Jag är halvfinne och har den finska sisun i mig. Jag kämpar tills någon får bära mig därifrån, svarar Mikaela.

Orken tröt av hårda tempot

Så länge orken fanns var Mikaela inte underlägsen.

– Jag kände att jag hade bättre timing. Hittade avståndet. Jag fick in jättebra jabbar. Bra högrar. Jag var imponerad av mig själv. Hann tänka att nu är det min tur, men nej. Det var det inte.

– Jag slarvade eftersom jag tänkte att hon slår ju inte så hårt. Men tji, fick jag när hon fick in de klockrena slagen. Hon blir ettrig när hon får ett övertag. Det här kommer att gruva mig men jag är otroligt stolt över insatsen jag gjorde.

Byter viktklass igen

Nu går Mikaela Laurén tillbaka till sin riktiga viktklass, superweltervikt, för att ta tillbaka den WBC-titel hon fick avsäga sig för att möta Klara Svensson i en lägre viktklass.

– Det finns några fina motståndare där ute som jag gärna besegrar. Jag vill behålla mitt obesegrade record i superwelter, säger Mikaela Laurén.

Hon fyller 42 år om några månader men att pensionera sig från boxningen är inte aktuellt än på ett tag.

Sveriges åtta världsmästare i boxning 00:39
ARTIKELN HANDLAR OM